Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Nicoise-salat

Less på med nicoise-salat

-
+

Nicoise-salat

  • 4 stk egg
  • 4 stk poteter
  • 8 stk hermetiserte artisjokker
  • 8 stk ansjosfileter
  • 200 g aspargesbønner
  • 200 g assorterte tomater
  • 200 g hermetisert tunfisk av god kvalitet
  • 100 g oliven
  • 1 stk rødløk
  • kapers
  • blandet salat

Salatdressing

  • 1 dl olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts sennep
  • 1 ts honning
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket

Oliventapenade

  • 300 g grønne og svarte oliven uten sten
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 2 ss kapers
  • 4 stk ansjosfileter
  • 1 neve bladpersille
  • noen spiseskjeer god olivenolje
  • liten skvis sitron til slutt

Slik gjør du

  • Stek aspargesbønner i litt olivenolje i noen minutter til de er møre, men med bitt.
  • Kok potetene til de er møre, men uten at de faller sammen. Avkjøl og del opp i mindre biter.
  • Eggene skal være kokt, men med bløt eggeplomme. Jeg kokte mine egg i syv minutter og kjølte dem ned i kaldt vann før jeg delte dem i to.
  • Legg salaten utover et stort fat eller serveringstallerkener og dander alle ingrediensene utover. Hell så over salatdressing. Om du ønsker å vende salaten mer inn i dressingen, kan det være lurt å gjøre det før du legger på eggene.

Salatdressing

  • Bland sammen hvitløk, sennep, honning og eddik.
  • Vend inn olivenolje mens du pisker.

Oliventapenade

  • Bruk en blender eller ha alle ingrediensene i en egnet beholder og bruk stavmikser.
  • Kjør alt til en grov puré og spe inn olivenolje til ønsket konsistens.
  • Smak til med salt og en liten skvis sitron.