Nicoise-salat
- 4 stk egg
- 4 stk poteter
- 8 stk hermetiserte artisjokker
- 8 stk ansjosfileter
- 200 g aspargesbønner
- 200 g assorterte tomater
- 200 g hermetisert tunfisk av god kvalitet
- 100 g oliven
- 1 stk rødløk
- kapers
- blandet salat
Salatdressing
- 1 dl olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ts sennep
- 1 ts honning
- 1 stk hvitløksfedd, finhakket
Oliventapenade
- 300 g grønne og svarte oliven uten sten
- 3 stk hvitløksfedd
- 2 ss kapers
- 4 stk ansjosfileter
- 1 neve bladpersille
- noen spiseskjeer god olivenolje
- liten skvis sitron til slutt
Slik gjør du
- Stek aspargesbønner i litt olivenolje i noen minutter til de er møre, men med bitt.
- Kok potetene til de er møre, men uten at de faller sammen. Avkjøl og del opp i mindre biter.
- Eggene skal være kokt, men med bløt eggeplomme. Jeg kokte mine egg i syv minutter og kjølte dem ned i kaldt vann før jeg delte dem i to.
- Legg salaten utover et stort fat eller serveringstallerkener og dander alle ingrediensene utover. Hell så over salatdressing. Om du ønsker å vende salaten mer inn i dressingen, kan det være lurt å gjøre det før du legger på eggene.
Salatdressing
- Bland sammen hvitløk, sennep, honning og eddik.
- Vend inn olivenolje mens du pisker.
Oliventapenade
- Bruk en blender eller ha alle ingrediensene i en egnet beholder og bruk stavmikser.
- Kjør alt til en grov puré og spe inn olivenolje til ønsket konsistens.
- Smak til med salt og en liten skvis sitron.