Salt svinekjakene og gi de en god stekeskorpe i en gryte som tåler å stå i ovnen. Ikke ha i for mange av gangen, gjør det heller over flere omganger. Ta de så ut av gryten og sett til side.
Grovhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløksfedd og ha dette i samme gryte sammen med stjerneanis og rosmarin. Freses i noen minutter til løken begynner å bli blank.
Ha så svinekjakene tilbake i gryten og hell over mørkt øl og kyllingkraft til det nesten dekker alt.
Kok opp og sett så gryten i forvarmet ovn på 150 grader over- og undervarme.
Etter to timer er svinekjakene så møre at de nesten faller fra hverandre.
Ta ut kjøttet, sil væsken og ha den tilbake i gryten. Reduserer det ned til et par desiliter. Smak til med salt.
Parallelt med kjøttet lager du en potetmos. Og husk at nøkkelen til en god potetmos er rause mengder med smør.
Legg en stor klatt potetmos i bunnen av en dyp tallerken, legg over to svinekjaker, et par spiseskjeer med kraften fra gryten og litt finhakket rosmarin på toppen.
Hurtigsyltet blomkål og beter
Del opp blomkålen i små buketter og ha de over i en skål.
Skrell betene og skjær de i tynne skiver. Jeg brukte gulbete og polkabete, men rødbete fungerer også fint. Ha betene i en egen skål.
Kok opp syltelaken og hell den over blomkålen og betene. La stå i en halvtimes tid.
Sursøte grønnsaker med knasende sprø kjerne er et egnet tilbehør til både kjøtt og fisk.