Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Svinekjaker bresert i øl, med blomkål og beter

Svinekjøtt så mørt at du kan spise det med skje

-
+

Svinekjaker bresert i øl

  • 800 g svinekjaker
  • 1 stk gulrot
  • 1 stk liten gul løk
  • 1 stk stangselleri
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk stjernanis
  • 1 stk kvast rosmarin
  • 5 dl mørkt øl
  • 2.5 dl kyllingkraft
  • potetmos
  • salt

Hurtigsyltet blomkål og beter

  • 1 stk blomkål
  • 2 stk beter
  • 1 dl eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  • Salt svinekjakene og gi de en god stekeskorpe i en gryte som tåler å stå i ovnen. Ikke ha i for mange av gangen, gjør det heller over flere omganger. Ta de så ut av gryten og sett til side.
  • Grovhakk løk, gulrot, stangselleri og hvitløksfedd og ha dette i samme gryte sammen med stjerneanis og rosmarin. Freses i noen minutter til løken begynner å bli blank.
  • Ha så svinekjakene tilbake i gryten og hell over mørkt øl og kyllingkraft til det nesten dekker alt.
  • Kok opp og sett så gryten i forvarmet ovn på 150 grader over- og undervarme.
  • Etter to timer er svinekjakene så møre at de nesten faller fra hverandre.
  • Ta ut kjøttet, sil væsken og ha den tilbake i gryten. Reduserer det ned til et par desiliter. Smak til med salt.
  • Parallelt med kjøttet lager du en potetmos. Og husk at nøkkelen til en god potetmos er rause mengder med smør.
  • Legg en stor klatt potetmos i bunnen av en dyp tallerken, legg over to svinekjaker, et par spiseskjeer med kraften fra gryten og litt finhakket rosmarin på toppen.

Hurtigsyltet blomkål og beter

  • Del opp blomkålen i små buketter og ha de over i en skål.
  • Skrell betene og skjær de i tynne skiver. Jeg brukte gulbete og polkabete, men rødbete fungerer også fint. Ha betene i en egen skål.
  • Kok opp syltelaken og hell den over blomkålen og betene. La stå i en halvtimes tid.
  • Sursøte grønnsaker med knasende sprø kjerne er et egnet tilbehør til både kjøtt og fisk.