Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sulten & tørst

Tantanmen ramen

Slik lager du tantanmen ramen

-
+

Svinekjøtt

  • 500 g grov medisterdeig
  • 2 ss mirin
  • 2 ss ingefær
  • 2 ss doubanjiang
  • 4 stk hvitløksfedd
  • salt
  • litt olje til steking

Suppen

  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss peanøttsmør
  • 2 ss chiliolje
  • 2 ts riseddik
  • 1 ts sukker
  • 1.5 l kyllingkraft
  • 0.5 l soyamelk

Nudler og topping

  • 400 g nudler
  • 4 stk egg
  • 2 stk mini pac choi
  • 1 bunt vårløk

Svinekjøtt

  • Finhakk ingefær og bland det sammen med medisterdeigen og mirin. La stå i et kvarters tid.
  • Varm litt olje i en panne og stek medisterdeigen ferdig, ha deretter i doubanjiang og finhakket hvitløk. Bland alt sammen, stek videre i ett minutt og smak til med litt salt.
  • Om du ønsker den enda sterkere, øker du mengden doubanjiang.
  • La stå på lavest varme til du skal ha det over i suppen.

Suppen

  • I en liten arbeidsbolle blander du sammen soyasaus, peanøttsmør, chiliolje, riseddik og sukker. Røres godt sammen.
  • Fordel så denne miksturen over i de fire suppeskålene maten skal serveres i.
  • Ha kyllingkraft og usøtet soyamelk i en kjele og varm sakte opp til det så vidt putrer. Dersom du koker opp på for høy varme, kan soyamelken skille seg.
  • Hell så soyakraften over i suppeskålene og bland godt, ha deretter i nudler, svinekjøtt, pac choi, egg og finstrimlet vårløk.
  • Dryss gjerne over mer chiliolje om du ønsker den enda sterkere.

Nudler og topping

  • Del opp pac choi i løse blader og skyll i kaldt vann. Kokes så i ett minutt før du har de over i kaldt vann for å stanse kokeprosessen.
  • Vårløken renses og snittes opp i lengre strimler.
  • Eggene kokes i syv minutter, før de kjøles raskt ned i kaldt vann. Før servering fjerner du skallet og deler de i to på langs.
  • Nudlene kokes etter anvisning på pakken.
  • Når suppen er ferdig, ha i svinekjøtt, nudler, pac choi, egg og vårløk.