Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre og sjokoladefabrikken

Ingefærsyltet appelsinskall

Platearbeid

Ingefærsyltet appelsinskall av Sverre Sætre

-
+

Ingefærsyltet appelsinskall

  • 5.00 stk appelsiner
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 0.50 l vann
  • 1.00 stk sitron (saften)
  • 2.00 cm frisk ingefær
  • 1.00 ss glukose
  • 1.00 kg sukker
  • 400.00 g mørk sjokolade med ca. 60 prosent kakaomasse

Nok til cirka 120 stykker. Appelsin, ingefær og vanilje er smaker som fungerer godt sammen, og som fremhever hverandre. I kombinasjon med mørk sjokolade er dette en smaksbombe som det spraker litt av. Det er viktig å bruke mørk sjokolade med høyt kakaomasseinnhold for at sjokoladen skal kunne balansere syren i appelsinen.

Slik gjør du

 

1.

  • Del appelsinene i seks båter med skallet på.
  • Skjær ut fruktkjøttet.
  • Ha skallet i en kjele og dekk det med kaldt vann, kok opp.
  • Når det koker, sile av skallet.
  • Ha skallet i kjelen igjen og fyll på nytt opp med kaldt vann.
  • Kok opp og sil av.
  • Skallet skal kokes opp fem ganger.

2.

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Ha vaniljestang og frø i kjelen sammen med appelsinskallet.
  • Tilsett ½ liter vann, sitronsaft, ingefær, glukose og 200 g sukker.
  • Kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter.
  • Tilsett nye 200 g sukker og la det småkoke videre i cirka 30 minutter.
  • Gjenta dette til alt sukkeret er tilsatt, og skallene har kokt i 2,5 timer.
  • Sett kjelen med innhold til avkjøling over natten.

3.

  • Ta ut appelsinskallet og skjær det i 1/2 cm tykke strimler på langs.
  • Legg dem på et kjøkkenhåndkle til avrenning og tørk dem godt.
  • Temperer den mørke ­sjokoladen, dypp appelsinstrimlene i den tempererte sjokoladen, og sett dem på bakepapir til sjokoladen stivner.
  • Oppbevar stengene i romtemperatur i en lufttett boks.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk