Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre og sjokoladefabrikken

Ingefærsyltet appelsinskall

Platearbeid
Ingefærsyltet appelsinskall av Sverre Sætre

Ingefærsyltet appelsinskall av Sverre Sætre

-
+

Ingefærsyltet appelsinskall

  • 5.00 stk appelsiner
  • 1.00 stk vaniljestang
  • 0.50 l vann
  • 1.00 stk sitron (saften)
  • 2.00 cm frisk ingefær
  • 1.00 ss glukose
  • 1.00 kg sukker
  • 400.00 g mørk sjokolade med ca. 60 prosent kakaomasse

Nok til cirka 120 stykker. Appelsin, ingefær og vanilje er smaker som fungerer godt sammen, og som fremhever hverandre. I kombinasjon med mørk sjokolade er dette en smaksbombe som det spraker litt av. Det er viktig å bruke mørk sjokolade med høyt kakaomasseinnhold for at sjokoladen skal kunne balansere syren i appelsinen.

Slik gjør du

 

1.

  • Del appelsinene i seks båter med skallet på.
  • Skjær ut fruktkjøttet.
  • Ha skallet i en kjele og dekk det med kaldt vann, kok opp.
  • Når det koker, sile av skallet.
  • Ha skallet i kjelen igjen og fyll på nytt opp med kaldt vann.
  • Kok opp og sil av.
  • Skallet skal kokes opp fem ganger.

2.

  • Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  • Ha vaniljestang og frø i kjelen sammen med appelsinskallet.
  • Tilsett ½ liter vann, sitronsaft, ingefær, glukose og 200 g sukker.
  • Kok opp og la det småkoke under lokk i cirka 30 minutter.
  • Tilsett nye 200 g sukker og la det småkoke videre i cirka 30 minutter.
  • Gjenta dette til alt sukkeret er tilsatt, og skallene har kokt i 2,5 timer.
  • Sett kjelen med innhold til avkjøling over natten.

3.

  • Ta ut appelsinskallet og skjær det i 1/2 cm tykke strimler på langs.
  • Legg dem på et kjøkkenhåndkle til avrenning og tørk dem godt.
  • Temperer den mørke ­sjokoladen, dypp appelsinstrimlene i den tempererte sjokoladen, og sett dem på bakepapir til sjokoladen stivner.
  • Oppbevar stengene i romtemperatur i en lufttett boks.