Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre og sjokoladefabrikken

Krystalliserte nøtter

Platearbeid

Krystalliserte nøtter av Sverre Sætre

-
+

Krystalliserte nøtter

  • 100.00 g mandler, pistasj­nøtter, pecannøtter eller andre nøtter
  • 30.00 g sukker
  • 0.50 dl vann

Nesten som brente mandler. Forskjellen er at prosessen stoppes rett før sukkeret blir karamell.

Ha alle ingrediensene i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn to lag nøtter i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.

Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene.

Tøm nøttene på et bakepapir. Dryss lett med maldonsalt. Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje.

Bland gjerne de krystalliserte nøttene med tørket frukt eller kandisert ingefær.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk