Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverre og sjokoladefabrikken

Krystalliserte nøtter

Platearbeid
Krystalliserte nøtter av Sverre Sætre

Krystalliserte nøtter av Sverre Sætre

-
+

Krystalliserte nøtter

  • 100.00 g mandler, pistasj­nøtter, pecannøtter eller andre nøtter
  • 30.00 g sukker
  • 0.50 dl vann

Nesten som brente mandler. Forskjellen er at prosessen stoppes rett før sukkeret blir karamell.

Ha alle ingrediensene i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn to lag nøtter i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.

Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene.

Tøm nøttene på et bakepapir. Dryss lett med maldonsalt. Avkjøl nøttene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje.

Bland gjerne de krystalliserte nøttene med tørket frukt eller kandisert ingefær.