Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverre & sjokoladefabrikken

Varm sjokolade med krydder

Rørende godt
Varm sjokolade med krydder av Sverre Sætre

Varm sjokolade med krydder av Sverre Sætre

-
+

Varm sjokolade med krydder

  • 1.00 stk vaniljestang
  • 100.00 g mørk sjokolade (70 prosent kakaomasse)
  • 4.00 dl H-melk
  • 2.00 ss sukker
  • 1.00 ss honning
  • 2.00 knivsodder chili- eller kajennepepper

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Finhakk sjokoladen. Ha alt utenom sjokoladen i en kjele og varm langsomt til kokepunktet.

Ta kjelen av varmen og ta ut vaniljestangen. Tøm melken litt etter litt over den finhakkede sjokoladen mens du rører den godt sammen.

Hell i små kopper, server gjerne med lettpisket krem.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner