Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sverres juleknask

Brente mandler

Sverre Sætres beste oppskrift på sukkertøy

Oppskrift på brente mandler

-
+

Brente mandler

  • 100 g mandler
  • 30 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts smør

Nok til en skål juleknask.

Slik gjør du

  • Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn to lag mandler i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
  • Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene. Nå er det viktig å røre i mandlene hele tiden. Etter hvert vil sukkeret smelte til karamell og legge seg som en tynn hinne rundt mandlene.
  • Ta kjelen av platen og tilsett smøret. Rør det godt inn i massen. Tøm mandlene på et bakepapir. Plukk mandlene fra hverandre mens de ennå er varme slik at de ikke stivner i klynger. Avkjøl mandlene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje.

Tips:

Mandlene smaker mer hvis du rister dem i ovnen først, på 160 ºC i seks–syv minutter.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk