Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Brente mandler

Sverre Sætres beste oppskrift på sukkertøy
Oppskrift på brente mandler

Oppskrift på brente mandler

-
+

Brente mandler

  • 100 g mandler
  • 30 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts smør

Nok til en skål juleknask.

Slik gjør du

  • Rist mandlene i ovnen på cirka 170 ºC, til de begynner å få farge.
  • Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i en vid kasserolle. Det er viktig at det ikke ligger mer enn to lag mandler i kasserollen, ellers kan det bli vanskelig å få et bra resultat.
  • Sett kasserollen på platen på høy varme. Kok til nesten alt vannet er fordampet. Rør med jevne mellomrom. Når vannet begynner å fordampe, vil sukkeret legge seg som et hvitt belegg rundt mandlene. Nå er det viktig å røre i mandlene hele tiden. Etter hvert vil sukkeret smelte til karamell og legge seg som en tynn hinne rundt mandlene.
  • Ta kjelen av platen og tilsett smøret. Rør det godt inn i massen. Tøm mandlene på et bakepapir. Plukk mandlene fra hverandre mens de ennå er varme slik at de ikke stivner i klynger. Avkjøl mandlene og oppbevar dem i romtemperatur i lufttett emballasje.

Tips:

Mandlene smaker mer hvis du rister dem i ovnen først, på 160 ºC i seks–syv minutter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner