Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Krystalliserte julekuler

Sverre Sætres beste marsipanoppskrifter
Slik lager du krystalliserte julekuler

Slik lager du krystalliserte julekuler

-
+

Krystalliserte julekuler

  • 150 g marsipan
  • rød og gul konditorfarge
  • tørket fruktpulver av for eksempel bringebær og pasjonsfrukt

Sukkerlake

  • 2 dl vann
  • 600 g sukker

Slik gjør du

  • Rull kuler av marsipan og pensle med konditorfarge. La dem tørke noen timer. Rull kulene i frukt-/bærpulver om du har det.

Sukkerlake

  • Kok opp vann og sukker. Pass på at alt sukkeret er oppløst. Sett til avkjøling til sukkerlaken er kald.
  • Ha sukkerlaken i en kjele eller bolle, cirka fem centimeter opp. Legg kulene i sukkerlaken og la dem stå til neste dag. Sukkeret vil nå krystallisere på marsipanen.
  • Ta kulene ut av sukkerlaken og la dem renne av seg på en rist.