Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Marsipan

Sverre Sætres beste marsipanoppskrifter
Oppskrift på marsipan

Oppskrift på marsipan

-
+

Marsipan

  • 250 g mandler
  • 250 g melis
  • eggehvite fra 1 - 1,5 egg
  • 0.5 ts tragant (kjøpes på apotek)

Slik gjør du

  • Skåld mandlene og tørk dem godt. Legg dem til tørk i cirka fire dager, eventuelt i ovnen på lav varme noen timer.
  • Mal mandlene med en håndkvern to–tre ganger, siste gang sammen med melisen. Du kan også kjøre dem i en kjøkkenmaskin, og gjerne sammen med melisen – men pass på å ikke kjøre dem så lenge at de slipper oljen.
  • Bland med eggehvite og tragant og kna til en smidig masse. Tilsett litt og litt eggehvite, slik at marsipanen ikke blir for løs. La den hvile noen timer i plast før bruk.