1 porsjon gir ca 20 doble kjeks
Smørkjeks:
- Rør smør og melis sammen på en kjøkkenmaskin til det blir kremete og hvit.
- Tilsett melet og bland det godt inn. Tilsett egget til slutt og rør det inn. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap til den blir hard.
- Varm ovnen til 200℃.
- Kjevle deigen ut til cirka to millimeter tykkelse. Kjevle gjerne med et kjevle med mønster.
- Stikk ut rundinger på cirka seks centimeter i diameter og legg kjeksene på en bakeplate med bakepapir. Stek i cirka fem–syv minutter. Ta ut og avkjøl.
Brunost-sjokolade:
- Finhakk sjokoladen. Del brunosten i små biter. Kok opp fløten og ha i brunosten. La det stå litt slik at brunosten begynner å bli myk. Rør brunosten sammen med fløten. Den kan med fordel kjøres på en stavmikser.
- Tøm fløten over sjokoladen. La det stå litt før massen røres glatt.
- Tilsett smøret og rør det inn. Vent til fyllet begynner å sette seg før du monterer sammen to og to kjeks med fyll i mellom. Oppbevar i romtemperatur i lufttett boks.