Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sverres juleknask

Smørkjeks med brunost-sjokolade

Oppskriften på en søt jul
Slik lager du smørkjeks med brunost-sjokolade

Slik lager du smørkjeks med brunost-sjokolade

-
+

Smørkjeks

  • 230 g romtemperert, saltet smør
  • 175 g melis
  • 400 g hvetemel
  • 1 stk egg

Brunost-sjokolade

  • 130 g blond sjokolade (evt. melkesjokolade)
  • 50 g brunost i biter
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts romtemperert smør
  • litt maldonsalt

1 porsjon gir ca 20 doble kjeks

Smørkjeks:

  • Rør smør og melis sammen på en kjøkkenmaskin til det blir kremete og hvit.
  • Tilsett melet og bland det godt inn. Tilsett egget til slutt og rør det inn. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap til den blir hard.
  • Varm ovnen til 200℃.
  • Kjevle deigen ut til cirka to millimeter tykkelse. Kjevle gjerne med et kjevle med mønster.
  • Stikk ut rundinger på cirka seks centimeter i diameter og legg kjeksene på en bakeplate med bakepapir. Stek i cirka fem–syv minutter. Ta ut og avkjøl.

Brunost-sjokolade:

  • Finhakk sjokoladen. Del brunosten i små biter. Kok opp fløten og ha i brunosten. La det stå litt slik at brunosten begynner å bli myk. Rør brunosten sammen med fløten. Den kan med fordel kjøres på en stavmikser.
  • Tøm fløten over sjokoladen. La det stå litt før massen røres glatt.
  • Tilsett smøret og rør det inn. Vent til fyllet begynner å sette seg før du monterer sammen to og to kjeks med fyll i mellom. Oppbevar i romtemperatur i lufttett boks.