Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Estragonsyltede grønnsaker

– Du kan sylte hva du vil

Slik lager du estragonsyltede grønnsaker

-
+

Estragonsyltede grønnsaker

  • 6 stk sjalottløk
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk sylteagurk (evt. vanlig agurk)
  • 1 potte estragon

Syltelake

  • 2 dl eplesidereddik
  • 2 dl økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt
  • 2 ss sennepsfrø

1 porsjon gir ca et norgesglass

Slik gjør du:

  • Skrell sjalottløken og kok den i saltet vann i tre–fire minutter. Sil bort vannet. Del blomkålen i buketter. Skjær agurken i tre til fire centimeter tykke skiver.
  • Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt med kokende vann. Avkjøl.
  • Ha alle ingrediensene til syltelaken i en kjele og kok opp. Legg sjalottløk, blomkål, agurk og estragon i sylteglasset. Hell i laken til alle grønnsakene er dekket, helst helt fullt. Sett glasset i kjøleskapet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk