Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Estragonsyltede grønnsaker

– Du kan sylte hva du vil
Slik lager du estragonsyltede grønnsaker

Slik lager du estragonsyltede grønnsaker

-
+

Estragonsyltede grønnsaker

  • 6 stk sjalottløk
  • 1 stk blomkål
  • 2 stk sylteagurk (evt. vanlig agurk)
  • 1 potte estragon

Syltelake

  • 2 dl eplesidereddik
  • 2 dl økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 4 dl vann
  • 1 ss salt
  • 2 ss sennepsfrø

1 porsjon gir ca et norgesglass

Slik gjør du:

  • Skrell sjalottløken og kok den i saltet vann i tre–fire minutter. Sil bort vannet. Del blomkålen i buketter. Skjær agurken i tre til fire centimeter tykke skiver.
  • Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt med kokende vann. Avkjøl.
  • Ha alle ingrediensene til syltelaken i en kjele og kok opp. Legg sjalottløk, blomkål, agurk og estragon i sylteglasset. Hell i laken til alle grønnsakene er dekket, helst helt fullt. Sett glasset i kjøleskapet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner