Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Grillede og syltede rødbeter

– De skal bli helt svarte

Slik lager du grillede og syltede rødbeter

-
+

Grillede og syltede rødbeter

  • 16 stk små rødbeter
  • 1 dl brunt økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 1 dl solbæreddik
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

1 porsjon gir ca et norgesglass.

Slik gjør du:

  • Legg rødbetene rett på det glødende kullet i grillen. Snu dem to til tre ganger. De er ferdige når de er svarte på begge sider og når de er myke helt gjennom. Stikk noe i rødbetene for å sjekke. Legg dem i en boks med lokk og la de avkjøles der.
  • Bruk fingrene til å dra av det svarte sotet som har bygget seg opp rundt rødbetene. Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen.
  • Kok opp sukker, eddik, vann og salt til en syltelake. Skyll sylteglasset godt med kokende vann. Legg rødbetene oppi det varme glasset.
  • Hell laken over rødbetene, la det avkjøles og sett i kjøleskapet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk