Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Grillede og syltede rødbeter

– De skal bli helt svarte

Slik lager du grillede og syltede rødbeter

-
+

Grillede og syltede rødbeter

  • 16 stk små rødbeter
  • 1 dl brunt økologisk sukker (ikke brun farin)
  • 1 dl solbæreddik
  • 2 dl vann
  • 1 ts salt

1 porsjon gir ca et norgesglass.

Slik gjør du:

  • Legg rødbetene rett på det glødende kullet i grillen. Snu dem to til tre ganger. De er ferdige når de er svarte på begge sider og når de er myke helt gjennom. Stikk noe i rødbetene for å sjekke. Legg dem i en boks med lokk og la de avkjøles der.
  • Bruk fingrene til å dra av det svarte sotet som har bygget seg opp rundt rødbetene. Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen.
  • Kok opp sukker, eddik, vann og salt til en syltelake. Skyll sylteglasset godt med kokende vann. Legg rødbetene oppi det varme glasset.
  • Hell laken over rødbetene, la det avkjøles og sett i kjøleskapet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner