Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Makrell med tomatsalat

– Dropp ketchupen på pølsene

Makrell med tomatsalat

-
+

Makrell med tomatsalat

  • 3 stk rødløk
  • 2 ss syltelake fra tomatene
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 3 ss olivenolje
  • salt
  • 4 stk makrellfilet med skinn, uten ben
  • 1 stk salathode (en salattype du liker)
  • 140 g grønne bønner
  • 24 stk syltede tomater (antallet avhenger av størrelsen på tomatene)
  • 150 g smør til steking
  • olje til å steke med

Slik gjør du:

  • Skrell rødløkene og del dem på midten. Ha olje i stekepannen og legg i løkene med skjærekanten ned. Stek på middels varme til de er mørkt gyllenbrune på stekesiden.
  • Ha i 100 gram smør og la det brunes. Snu løkene og salt dem.
  • Legg løk og smør i en ildfast form. Bak i ovnen i 10–20 minutter på 160 grader, til løken er myk helt gjennom. Juster steketiden etter størrelsen på løken. Del den i passe biter.
  • Lag dressingen: Pisk sammen syltelake, eddik og olivenolje. Smak til med salt om det behøves.
  • Kok bønnene i godt saltet vann i fem minutter, til de er myke. Hell av vannet og la bønnene avkjøles litt i romtemperatur.
  • Salt makrellfiletene og stek dem i olje på middels høy varme med skinnsiden ned. Stek til de har en fin farge. Ha i 50 gram smør og la det bli litt brunt. Dra stekepannen til siden og snu makrellene. Ta dem ut av pannen etter 20 sekunder.
  • Riv salaten i mindre biter. Bland salat, grønne bønner, stekt rødløk og syltede tomater med syltedressingen. Server med den nystekte makrellfileten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk