Makrell med tomatsalat
Makrell med tomatsalat
- 3 stk rødløk
- 2 ss syltelake fra tomatene
- 1 ts hvitvinseddik
- 3 ss olivenolje
- salt
- 4 stk makrellfilet med skinn, uten ben
- 1 stk salathode (en salattype du liker)
- 140 g grønne bønner
- 24 stk syltede tomater (antallet avhenger av størrelsen på tomatene)
- 150 g smør til steking
- olje til å steke med
Slik gjør du:
- Skrell rødløkene og del dem på midten. Ha olje i stekepannen og legg i løkene med skjærekanten ned. Stek på middels varme til de er mørkt gyllenbrune på stekesiden.
- Ha i 100 gram smør og la det brunes. Snu løkene og salt dem.
- Legg løk og smør i en ildfast form. Bak i ovnen i 10–20 minutter på 160 grader, til løken er myk helt gjennom. Juster steketiden etter størrelsen på løken. Del den i passe biter.
- Lag dressingen: Pisk sammen syltelake, eddik og olivenolje. Smak til med salt om det behøves.
- Kok bønnene i godt saltet vann i fem minutter, til de er myke. Hell av vannet og la bønnene avkjøles litt i romtemperatur.
- Salt makrellfiletene og stek dem i olje på middels høy varme med skinnsiden ned. Stek til de har en fin farge. Ha i 50 gram smør og la det bli litt brunt. Dra stekepannen til siden og snu makrellene. Ta dem ut av pannen etter 20 sekunder.
- Riv salaten i mindre biter. Bland salat, grønne bønner, stekt rødløk og syltede tomater med syltedressingen. Server med den nystekte makrellfileten.