Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Pølsefest

– Dropp ketchupen på pølsene
Slik lager du pølsefest

Slik lager du pølsefest

-
+

Tomatchutney

  • 250 g syltede tomater
  • 0.5 stk bunt vårløk
  • 1.5 potte oregano

Sprøstekt løk

  • 6 stk sjalottløk
  • 2 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l olje til fritering
  • salt

Tomatchutney:

  • Del tomatene i fire, skjær vårløken i fine strimler og hakk opp oregano. Bland alt sammen.
  • Bruk tomatchutneyen i stedet for ketchup.

Sprøstekt løk:

  • Skjær opp sjalottløken i fine strimler. Legg den i melk i cirka to timer eller over natten.
  • Sil av melken. La det renne godt av løken.
  • Hell oljen i en høy, stor kjele. Oljen kommer til å doble seg når du legger i løken. Varm opp oljen til 160 grader.
  • Vend løken i melet. Rist av overflødig mel og legg løken i oljen. Friter til den blir gyllen og sprø.
  • Legg løken i en sil og la oljen renne av. Legg løken til tørking på tørkepapir. Smak til med salt. Knus den til ønsket størrelse når den er kald og sprø.