Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Pølsefest

– Dropp ketchupen på pølsene

Slik lager du pølsefest

-
+

Tomatchutney

  • 250 g syltede tomater
  • 0.5 stk bunt vårløk
  • 1.5 potte oregano

Sprøstekt løk

  • 6 stk sjalottløk
  • 2 dl melk
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l olje til fritering
  • salt

Tomatchutney:

  • Del tomatene i fire, skjær vårløken i fine strimler og hakk opp oregano. Bland alt sammen.
  • Bruk tomatchutneyen i stedet for ketchup.

Sprøstekt løk:

  • Skjær opp sjalottløken i fine strimler. Legg den i melk i cirka to timer eller over natten.
  • Sil av melken. La det renne godt av løken.
  • Hell oljen i en høy, stor kjele. Oljen kommer til å doble seg når du legger i løken. Varm opp oljen til 160 grader.
  • Vend løken i melet. Rist av overflødig mel og legg løken i oljen. Friter til den blir gyllen og sprø.
  • Legg løken i en sil og la oljen renne av. Legg løken til tørking på tørkepapir. Smak til med salt. Knus den til ønsket størrelse når den er kald og sprø.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk