Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Syltede tomater

– Dropp ketchupen på pølsene

Slik lager du syltede tomater

-
+

Syltede tomater

  • 500 g tomater
  • 1.5 dl husholdningseddik (7 %)
  • 200 g brunt økologisk rørsukker (ikke brun farin)
  • 2 dl vann
  • 20 g worcestersaus
  • 1 stk stjerneanis
  • 4 stk nelliker
  • 10 stk svarte pepperkorn (knuste)
  • 15 g salt

1 porsjon gir ca 0,5 kg syltede tomater

Slik gjør du:

  • Lag syltelaken først: Legg alt unntatt tomatene i en kjele og kok opp. Avkjøl.
  • Legg tomatene utover på en rist. Brenn skinnet på tomatene med en gassbrenner til det blir svart og sprekker opp. Ta av skallet og bruk en liten kniv til å skrape av de bitene som sitter igjen. Dersom du ikke har en brenner, kan du bruke grillfunksjonen på ovnen. Pass på at grillen er skikkelig varm før du setter inn tomatene.
  • Vask et sylteglass/norgesglass på høy temperatur i oppvaskmaskinen. Skyll det godt med kokende vann.
  • La glasset bli kaldt før du fyller det med tomater. Hell laken oppi til den dekker tomatene. Sett i kjøleskapet og la det gå minst en uke før du bruker tomatene.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk