Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Sylteskolen

Syltet sopp

– Sopp blir bedre jo lenger den står på glass
Oppskrift på syltet sopp

Oppskrift på syltet sopp

-
+

Syltet sopp

  • 2 dl økologisk hvitvinseddik
  • 200 g økologisk brunt sukker (ikke brun farin)
  • 4 dl vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 3 stk enebær
  • salt
  • sopp (så mye du får plass til)

Nok til ett norgesglass

Slik gjør du

  • Kok opp alt unntatt soppen. Smak til med salt. Avkjøl. Laken skal være helt kald når soppen legges i.
  • Vask sylteglasset i oppvaskmaskinen. Skyll det deretter godt med kokende vann og la det bli kaldt.
  • Fyll glasset med sopp og lake til det dekker. Sett det i kjøleskapet. Jo lengre tid det går, desto bedre blir soppen. Lag gjerne flere små glass med syltet sopp som kan åpnes etter hvert.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen