Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Syltet sopp

– Sopp blir bedre jo lenger den står på glass

Oppskrift på syltet sopp

-
+

Syltet sopp

  • 2 dl økologisk hvitvinseddik
  • 200 g økologisk brunt sukker (ikke brun farin)
  • 4 dl vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 3 stk enebær
  • salt
  • sopp (så mye du får plass til)

Nok til ett norgesglass

Slik gjør du

  • Kok opp alt unntatt soppen. Smak til med salt. Avkjøl. Laken skal være helt kald når soppen legges i.
  • Vask sylteglasset i oppvaskmaskinen. Skyll det deretter godt med kokende vann og la det bli kaldt.
  • Fyll glasset med sopp og lake til det dekker. Sett det i kjøleskapet. Jo lengre tid det går, desto bedre blir soppen. Lag gjerne flere små glass med syltet sopp som kan åpnes etter hvert.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk