Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Sylteskolen

Syltet sopp

– Sopp blir bedre jo lenger den står på glass

Oppskrift på syltet sopp

-
+

Syltet sopp

  • 2 dl økologisk hvitvinseddik
  • 200 g økologisk brunt sukker (ikke brun farin)
  • 4 dl vann
  • 2 stk laurbærblad
  • 3 stk enebær
  • salt
  • sopp (så mye du får plass til)

Nok til ett norgesglass

Slik gjør du

  • Kok opp alt unntatt soppen. Smak til med salt. Avkjøl. Laken skal være helt kald når soppen legges i.
  • Vask sylteglasset i oppvaskmaskinen. Skyll det deretter godt med kokende vann og la det bli kaldt.
  • Fyll glasset med sopp og lake til det dekker. Sett det i kjøleskapet. Jo lengre tid det går, desto bedre blir soppen. Lag gjerne flere små glass med syltet sopp som kan åpnes etter hvert.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner