Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Trøstemat

Mammas brownie

Trøstemat: Konditoren pøser på med alt som er godt

-
+

Brownies

  • 200 g meierismør
  • 4 ss kakao
  • 3 dl sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ss espressokaffe
  • 1.5 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 never ristede hasselnøtter (ristes i ovn på 160 grader i 7–10 minutter)

Sjokolade ganache

  • 200 g mørk sjokolade i biter
  • 1 dl fløte
  • 150 g smør

Slik gjør du

  • Finn frem en 18 eller 20 centimeter rund kakeform.
  • Smelt smøret, bland det tørre og rør sammen med smøret. Ha til slutt i ett og ett egg, og bland inn nøttene.
  • Ha over i kakeformen og stek kaken ved 170 grader i 20 minutter.

Sjokolade ganache

  • Kok opp fløten. Hell den over sjokoladen og kjør med stavmikser. Når massen holder 38 grader kjøres smøret inn med stavmikseren.
  • La ganachen stå romtemperert i en times tid. Du kan helle den over på et brett for å kjøle den ned raskere.
  • Ha ganachen i en sprøytepose og pynt den avkjølte kaken med sjokoladetopper.
  • Vil du også ha på hvit sjokoladeganache? Bruk samme oppskrift som med mørk, men tilsett 30 gram ekstra hvit sjokolade.
  • Server brownien som den er, eller med peanøtter, marshmallows, konfekt og makroner.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner