Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Vegansk feststek uten nøtter

Hun står bak Norges mest leste veganske matblogg
Slik lager du vegansk feststek uten nøtter

Slik lager du vegansk feststek uten nøtter

-
+

Vegansk feststek uten nøtter

  • 200 g pastinakk
  • 200 g sellerirot
  • 4 stk salvieblad
  • 2 stilker bladpersille
  • 2 dl tørkede røde splittlinser (de aller tynneste)
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 2 ss soyasaus
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 10 g tørket steinsopp (kan sløyfes)
  • 200 g grønnkål
  • salt og pepper
  • 1.5 dl havregryn
  • 4 plater butterdeig

Slik gjør du:

  • Skrell og grovhakk pastinakk og sellerirot. Finhakk salvie og persille. Skyll linsene i kaldt vann.
  • Varm opp olje til medium/høy varme i en gryte. Ha først i pastinakk og selleri, surr det i noen minutter. Ha i linser, løkpulver, hvitløkspulver, paprikapulver og oregano, rør alt godt sammen. Tilsett deretter salvie, persille, soyasaus og vann med buljongpulver, og steinsopp om du har. La det hele koke opp, deretter småkoke.
  • Grovhakk grønnkål. Når grønnsakene og linsene har kokt i 15 minutter, rører du det inn og lar det hele koke videre til all væsken er absorbert. Ha platen av varmen og smak til med salt og pepper. Ha deretter i én og én spiseskje havregryn, og jobb det hele sammen til du har en relativt fast deig.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.
  • Kjevle ut butterdeigsplatene til et stort rektangel. Fordel linsemassen på midten og rull sammen til en fast og tett stek. Overfør til stekebrettet med brettekanten ned. Pensle med litt olje, sett i nederste halvdel av ovnen og stek i cirka 30 minutter.
  • La steken hvile i noen minutter før du skjærer i den i skiver. Disse kan spises med en gang, eventuelt oppbevares i kjøleskap eller fryser. Ta dem ut litt før servering (slik at de rekker å tine) og stek dem i olje på medium/høy varme. Da får du en ekstra sprø og god feststek.