Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

«Flying start» for Vinderen-pizza

Tekst
Foto
Pernille Torp-Holte (til venstre) og medgründer Susanna Johansson Manasse gikk fra pop til pizza. Foran de står kokkene Domenico Merenda (til venstre) og Antonio Guarniera.

Pernille Torp-Holte (til venstre) og medgründer Susanna Johansson Manasse gikk fra pop til pizza. Foran de står kokkene Domenico Merenda (til venstre) og Antonio Guarniera.

To uker etter åpning svinger det over pizzastedet Little Italy på Vinderen i Oslo. Ikke så rart, når gründerne er to ringrever i musikkbransjen.

– Vennene våre lurer på hva i all verden vi driver med. Moren min spurte om jeg er gal, sier Pernille Torp-Holte.

'Hun smiler til medgründer Susanna Johansson Manasse.

– Ja, det lurer barna mine på også. Jeg har ikke sett dem på en stund, sier hun.

Antonio Guarniera er en av kokkene på Little Italy.

Antonio Guarniera er en av kokkene på Little Italy.

– Men jeg tenker at det er enkelt: Musikk og pizza, de to beste tingene i verden.

To uker etter åpning har pizzastedet Little Italy like ved T-banen på Vinderen fått en drømmestart. I helgene har pågangen på hentematen vært så stor at kokkene ikke har klart å ta unna, ventetiden har vært på nærmere to timer. Folk har kjørt ens ærend fra Nordstrand for å sikre seg sin favoritt. Men gründerne vil heller levere kvalitet enn å ta for mange bestillinger.

Saken fortsetter under annonsen.

– Det handler om kjærlighet til maten. Vi bruker bare ekte italienske råvarer, de italienske kokkene våre lager alle sausene fra bunnen av. Alle oppskriftene har vi utviklet sammen, forteller Manasse.

Pizza med parmesankrem, mozzarella, parmaskinke, philadelfiaost, sopp og olivenolje.

Pizza med parmesankrem, mozzarella, parmaskinke, philadelfiaost, sopp og olivenolje.

Hun har bodd i Italia og jobbet en tid med musikk, mat og mote i Milano. Manasse og Torp-Holte har i mange år jobbet med musikk på hver sin kant og jobber nå sammen i Heartbeat Management. De kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å følge magefølelsen.

– Selv hadde jeg tenkt å bli journalist. Men man kan ikke vite hvordan livet blir, plutselig havner man ut i ting ved tilfeldigheter og så blir ting helt annerledes. Det er bare å kaste seg ut idet, sier Torp-Holte.

De har jobbet på spreng for å gjøre den gamle, nedlagte Narvesen-kiosken om til et lekkert utsalgssted for kvalitetspizza. De 15 variantene er nøye kuratert i samarbeid med kokkene, Antonio Guarniera og Domenico Merenda.

Menyen.

Menyen.

Little Italy Special har ingredienser som parmesankrem, mozzarella, Grana Padano, skinke, sopp, ruccola & trøffelolje. Bunnene er bakt med ekte italiensk mel som gjør tyggemotstanden akkurat passe seig og samtidig sprø. Kvalitet til tross, terskelen er lav for å kjøpe med seg en pizza. Foreløpig selges margarita-versjonen for 90 kroner. Under intervjuet kommer det gjentatte ganger sultne skoleungdommer som skuffet må konstatere at Little Italy ikke åpner før klokken 14.

– Vi får se. Kanskje vi åpner tidligere etterhvert, sier Manasse.

To av guttene, venner av sønnen, får stukket til seg en pizzabit på veien. De ser ikke skuffet ut.

Les alle Smaks vinsaker her: Vinguiden

Meld deg på nyhetsbrev fra Smak.no her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.