Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Det aller beste salte potetgullet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Espen Nersveen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Vi smattet oss gjennom 28 poser med salt potetgull for å finne ut hvilket du bør kjøpe og hvilke du bør styre unna.

Salt potetgull er klassikeren. Selv om det nå finnes utallige varianter med stadig mer kreative smakskombinasjoner vil alltid ren salt trone på toppen. Det er den mest anvendelige varianten og den mest solgte.

Det er en egnet ledsager til sommerens grillmåltider, rekesmørbrød og lobster roll. Kan nytes med Rørosrømme, løyrom og en moden champagne eller på svaberget med en duggfrisk industripils. En nødvendighet dagen etter et lystig lag og en favoritt i baksetet hos barna på bilferie.

Det aller beste salte potetgullet gjemmer seg i denne haugen her.

Det aller beste salte potetgullet gjemmer seg i denne haugen her.

Målet

Det vi ønsket å finne var et salt potetgull som hadde en perfekt saltsmak og en knasende sprø tekstur. Det skulle se ut som potet, smake av potet, og det skulle ikke være noen bismak fra frityren. Mest nytelse per kalori.

Når vi nå en gang for alle skulle finne ut hvilket salte potetgull som faktisk var best gikk vi bredt ut. Vi saumfarte alle dagligvarekjedene, var innom en rekke spesialforretninger, og endte opp med hele 28 forskjellige varianter. Noen kjente og kjære og noen nye bekjentskaper. Flest norske, men også britiske og spanske.

Selv om mye ser likt ut, så var det stor variasjon på smak.

Selv om mye ser likt ut, så var det stor variasjon på smak.

Resultatet

Smakspanelet bestod av undertegnede, Sarah Hambro og Merete Bø. Vi ble servert 28 papptallerkener med potetgull og gikk analytisk til verks. Det var overraskende hvor mange varianter som rett og slett var saltet for lite, og dermed fremstod blasse og anonyme. Det var også flere som hadde en besk ettersmak av dårlig frityrolje.

Fra venstre Merete Bø, Sarah Hambro og Espen Nersveen som tester salt potetgull.

Fra venstre Merete Bø, Sarah Hambro og Espen Nersveen som tester salt potetgull.

Heldigvis var de beste svært gode og fristet til gjentakelse. Karakterene er satt etter en helhetlig vurdering, og baserer seg på mer enn det som kommer frem i kommentarene.

And the winner is.......

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.