Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Akevitt, julebrus, juleøl og pinnekjøtt 2023.

Akevitt, julebrus, juleøl og pinnekjøtt 2023.

Julens beste valg til festmåltidene

Tekst

Vil du få varsel hver gang Sarah Hambro publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Det er jul bare en gang i året, og bare et visst antall julemåltider. Da gjelder det å treffe på valg av mat og drikke. Dette syntes DN anmeldere var det aller beste blant juleøl, akevitt, pinnekjøtt og julebrus i 2023.

Utvalget av pinnekjøtt, akevitt, juleøl og julebrus blir større for hvert år, og i samme takt blir det vanskelig å velge. Til et måltid man spiser bare én gang i året, kan feil valg føre til skuffelser. Derfor tester Dagens Næringsliv hvert år noen av de viktigste julematvarene.

Årets tester av pinnekjøtt, juleøl og julebrus var tidenes største, med henholdsvis 42, 236 og 70 produkter på listen. I tillegg drakk DNs anmelder seg gjennom 33 juleakevitter for å kåre en vinner.

Her er de fire testene.

Julebrustest

I julebrustesten var det to små håndverksprodusenter som stakk av med toppscore. Noen var gode alternativer til alkohol, andre var flytende godterigimmicker som kun kan elskes av sukkerhungrige barn.

Juleøljungelen kan være lett å gå seg vill i.

Juleøljungelen kan være lett å gå seg vill i.

Øl til jul

Juleøljungelen kan være lett å gå seg vill i. DNs anmelder Trine Wiik-Lehmann anbefaler alle å lese nøye på flasken eller boksen før den går i handlekurven og tenke på hva som ellers står på menyen, for smakspaletten er så bred at det raskt kan bli helkræsj til julemiddagen.

Skål!

Wiik-Lehmann melder også at aldri har kvaliteten på juleakevitten vært bedre, og ga vinneren hele 93 poeng. Den passer ifølge henne både til pinnekjøtt og som avec.

Det beste pinnekjøttet

Og mens vi snakker om pinnekjøtt: Vinneren begynner å bli vanskelig å få tak nå som det nærmer seg jul, men det er heldigvis mange alternativer, selv om de ikke er like gode.

Vi testet 42 varianter – her er årets beste pinnekjøtt

*

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.