Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

De 20 beste nyhetene på Polet

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Dette er mine 20 favoritter fra Polets marslansering.

1. mars slippes over 1000 nye produkter i Polets nettbutikk i tillegg til 70 i hyllene. Det ikke alltid like lett å orientere seg blant nyhetene, og derfor har jeg plukket ut mine 20 favoritter blant rundt 400 testede viner.

Vinmonopolet har i mars valgt å satse på rødviner fra Nord-Rhône, bordeaux-blends fra hele verden og vin laget av druen semillon i hyllene. Dessverre vises ikke semillon fra sin mest raffinerte side. Skal du handle nye viner fra hyllene, finner man de beste kjøpene fra Nord-Rhône. I tillegg slår Polet til med Sassicaia og Ch. Montrose, begge fra årgang 2015 i et begrenset antall flasker som til tross for prisen på 1500 kroner flasken kommer til å forsvinne lynkjapt fra hyllene. Men det beste kjøpet er det sicilianske Occhipinti.

I Polets bestillingsutvalg bidrar nok rieslingkometen Julian Haart fra Mosel med den mest prisgunstige nyheten HaartAttack, en vin laget utelukkende for det norske markedet. For første gang i norgeshistorien slippes en hvitvin fra England, fra Gurbourne, en vin som kan minne som en svært kjølig chablis med en krispere syre, og som viser vei for et ungt vinland.
Andre viner basert på druen chardonnay er californiske Sandhis bentrock og Meyers burgundeske utgave fra Elgin i Sør-Afrika. Og skulle man mene at én flaske er for mye, er det nå mulig å sikre seg Corton-Charlemagne på halvflaske.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.