Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Ut og fly i høstferien? Her er rødvinsnyhetene på taxfree

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Godt utvalg. En 52 meter lang vinhylle er noe av det som møter reisende på Oslo Lufthavns ankomstbutikk.

Godt utvalg. En 52 meter lang vinhylle er noe av det som møter reisende på Oslo Lufthavns ankomstbutikk.

I helgen er det ventet ny rekordomsetning av vin på Oslo lufthavn.

Taxfreebutikkene ved landets største flyplasser går inn i sine to travleste helger. Og to uker med høstferie spredt utover landet merkes godt på omsetningen.

– De to søndagene som kommer nå vil bli to av årets største omsetningsdager for oss, sier Håkon Fjeld-Hansen som er administrerende direktør for Travel Retail Norge.

Ny rekord

For selv om juli er den største måneden omsetningsmessig, så er det september og høstferien som byr på det største enkeltdagene. I dag fredag er det forventet 97.000 reisende ved Oslo lufthavn.

– Da er det klart at vår omsetning øker i takt med flere passasjerer, legger Fjeld-Hansen til. Høstferie er en norsk ting, og det er nordmenn som hovedsakelig er våre kunder disse to ukene. Kanskje vi til og med kommer til å slå vår gamle rekord på 25.694 flasker vin solgt på en dag i vår ankomstbutikk.

Rødvinsnytt

Vi har testet 30 rødvinsnyheter blant de 800 forskjellige vinene som er å finne på taxfreebutikken på Gardermoen. Blant dem er det flere gode kjøp fra Rhône og Piemonte som byr på et fint følge til henholdsvis vilt og lam. Noen kan man spare opp til 100 kroner på å handle på taxfree, andre bare noen tiere.

Mine utvalgte beste kjøp:
(Vilkår)

91

Navn: Massolino, Barolo 2013

Produsent: Massolino , Piemonte , Italia

Pris: 329,00 Varenummer: 1199635 Utenfor sortiment, Importør: TRN

Koster 369,90 på Polet Dufter av jordbær og lær med hint av nøtter. Strukturerte tanniner med en markant friskhet og frisk syre. Lang og balansert. MB

88

Navn: Niepoort Vertente 2013

Produsent: Niepoort , Douro , Portugal

Pris: 149,90 Varenummer: 1178733 Utenfor sortiment, Importør: TRN

Koster 209,90 kroner på Polet. Dufter av mørke bær, lær og lett tørket frukt. Saftig på smak med en mørk og tett frukt. Fyldig, moden tanninstruktur og balansert syre. Kjølig mørk bærfrukt i finish. MB

84

Navn: Famille Perrin, Nature, Côtes du Rhône 2015

Produsent: Perrin , Rhône , Frankrike

Pris: 95,00 Varenummer: 1187532 Utenfor sortiment, Importør: TRN

Koster 179,90 kroner på Polet. Dufter av mørke bær og plommer. Lett tørr utgang med en fersk og lett moden frukt. Mye vin for pengene. MB

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.