Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Denne flasken Hennessy Timeless er fortsatt til salgs. Pris: 50.000 kroner.

Denne flasken Hennessy Timeless er fortsatt til salgs. Pris: 50.000 kroner.

Kvittet seg med vin og brennevin for 2,2 mill.

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Kaspersen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

… men denne flasken Hennessy Timeless til 50.000 er fortsatt "up for grabs".

Høstens vin- og brennevinsauksjon i regi av Vinmonopolet og Blomqvist ble avsluttet torsdag kveld.

I alt 863 objekter med en verdi på snaue to millioner kroner skulle auksjoneres bort, og over 97 prosent av objektene er nå solgt, opplyser Sara Frimanslund, som er markedsansvarlig auksjon hos Vinmonopolet.

– Vi solgte vin og brennevin for totalt 2.177.85 kroner, men det aller dyreste objektet på auksjonen, en flaske Hennessy Timeless, er fortsatt «up for grabs», sier hun.

Objektene som ikke ble solgt går videre til neste auksjon, men i en periode er det mulig å sikre seg Hennessy-flasken til den forhåndsvurderte prisen på 50.000 kroner. Det dyreste objektet som ble solgt var en flaske Hardy Perfection – forhåndsvurdert til 20.000 kroner, men solgt for 23.000. Spesielt denne gangen var et stort utvalg burgundere, 18 årganger av Ch. Mouton-Rotschild, sjeldne gamle norske akevitter og dyr og ettertraktet Cognac.

– Det aller meste gikk unna, blant annet en vin som ble solgt for dobbelt så mye som forhåndsvurderingen, sier Frimanslund.

Også denne auksjonen var dominert av klassiske regioner. Hele 481 av objektene var fra Frankrike, hvorav Burgund og Bordeaux sto for henholdsvis 247 og 132 av objektene. 15 av Italias vinregioner var representert på auksjonen, med totalt 149 objekter. 68 av objektene var brennevin, likører og destillater.(Vilkår)

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner