Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Disse fem flaskene er blant de beste nyhetene blant de 640 nyhetene på Polet i januar.

Disse fem flaskene er blant de beste nyhetene blant de 640 nyhetene på Polet i januar.

Flaks og hurtighet må til for å smake Polets beste nyheter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

DN tester januarvinen: Over tusen nyheter, men bare et begrenset antall av de aller beste nykommerne.

Januar er ingen hvit måned. I hvert fall ikke om man skal dømme ut fra 2020-årenes aller første polslipp. Nå slippes hele 75 nyheter i hyllene, samt over tusen nyheter i nettbutikken. Det er over 200 flere enn i fjor på samme tid.

Test av 640 januarnyheter på Polet

Raske heldiggriser

Det som preger de beste januarnyhetene er at nærmest alle er knapphetsvare, så her må man både være rask på labben og ha en stor porsjon flaks for å få kloen i noen av flaskene.

Særlig gjelder dette vinene fra alltid ettertraktede Angerville, Jacquesson og ikke minst ikoniske Pergola Torte. Også nykommere som australske Giaconda, tyske Bernhard Huber og italienske San Leonardo finnes i begrenset antall.

Blant de rimeligere nyhetene er det kanskje greske Thymiopoulos-rødviner og Jan Vidals økologiske cava som det er et must å bli bedre kjent med. Der førstnevnte vin bidrar til et helt nytt inntrykk av gresk rødvin, sparker Vidal en kvalitetsmessig fot under de aller fleste cavaer på markedet. Særlig om man tar prisen i betraktning.

Her må man både være rask på labben og ha en stor porsjon flaks for å få kloen i noen av flaskene.

Best på nett

I Polets hyller er dette derimot et kvalitetsmessig magert slipp, der det aller beste kjøpet har kommet inn på bakgrunn av høyt salg, og ikke Polets tendere.

Lopez de Heredias modne Bosconia fra 2007 er således gitt større tilgjengelighet på grunn av en stor fanskare. Faktisk er Norge blitt det største markedet på verdensbasis for denne ikoniske vinen fra Rioja. Når de siste flaskene fra 2007 forsvinner ut av hyllene, sendes 12.000 flasker med 2008-årgangen til lille Norge.

Liker man derimot mer å eksperimentere, bør du lete etter sicilianske Caravaglio og de Bartolis særegne viner med lang skallmaserasjon i Polets hyller. Sjelden har «oransjevin» smakt renere.

* (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.