Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne
Julen byr på god mat av mange slag. Og det lar seg gjøre å finne passende vin til det meste av det som serveres.

Julen byr på god mat av mange slag. Og det lar seg gjøre å finne passende vin til det meste av det som serveres.

De beste vinene til julematen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Merete Bø publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Årets viner til julematen må bestilles raskt om man skal få dem i hus tidsnok.

Pinnekjøtt og smalahove. Pinnekjøtt i røkt variant er det mest utfordrende å kombinere med vin. Både hvit- og rødvin fungerer, så lenge de har sødmefull og rik frukt, eventuelt noe restsødme som takler røyksmaken og saltet.

En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, alternativt en konsentrert tysker med litt restsødme.