Ifølge journalistens kolleger ble var ikke mannens penger og mobiltelefon stjålet etter drapet, noe de mener peker mot at han ble drept i et målrettet angrep.

Peter Moi jobbet som journalist i avisa New Nation, og ble skutt på vei hjem fra jobb onsdag, sier kollegene hans. Politiet i landet har ikke kommentert hendelsen.

Presseorganisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ) sier president Kiir forrige uke truet med å drepe journalister som motarbeider landet.

– Pressefrihet betyr ikke at man skal motarbeide landet. Hvis det finnes journalister som ikke vet at dette landet har drept folk, så vil vi vise det en dag, skal presidenten ha sagt, ifølge organisasjonen.

På den internasjonale presseorganisasjonen Reportere uten grensers rangering av pressefrihet i 180 ulike land er Sør-Sudan nummer 125.

Les også:

DNB fjernet gebyr på fem timer

- Ringvirkningene brer seg

- Kroner er ikke noe man ønsker å ta i med ildtang  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.