Regjeringstalsmannen Michael Makuei sier forslaget blir oversendt parlamentet tirsdag, og at han er sikker på det vil bli vedtatt.

Ifølge Makuei er formålet med forslaget å unngå et maktvakuum hvis regjeringen ikke kommer til en varig fredsløsning med opprørerne i landet.

Minst 10.000 mennesker er drept og nærmere 2 millioner mennesker er drevet på flukt siden kampene mellom styrker lojale til Salva Kiir og opprørsleder Riek Machar brøt ut i desember 2013.

Kiir og Machar underskrev for to uker siden nok en våpenhvileavtale, men den tar ikke stilling til de underliggende problemene som førte til borgerkrigen. Partene møtes for å forsøke å inngå en endelig avtale 20. februar.

 

LES OGSÅ: Store demonstrasjoner og flere stengte ambassader i Jemen

Harde kamper i Øst-Ukraina før planlagt våpenhvile

USA og Sverige med flyøvelse over Østersjøen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.