Analytikere og aksjestrateger Dagens Næringsliv har snakket med, tror Børsen skal opp mellom 20 og 30 prosent de neste seks månedene.

Investor Jens Ulltveit-Moe tror vi står foran USAs halvår.

- Sysselsettingen er dårlig. Men inntjeningen for amerikanske bedrifter vil være riktig bra. Det neste halvåret vil være Amerikas halvår. Den amerikanske økonomien er undervurdert i øyeblikket, sier han til DN.

I årets seks første måneder har Børsen falt 7,6 prosent. 41 selskaper har hatt kursoppgang på Oslo Børs hittil i år, mens 129 selskaper har falt i verdi.

Opp, opp, opp
- Ved inngangen til 2011 trodde vi børsen skulle ende på 480 poeng, det står vi på fortsatt. Få av de store aksjene peker seg ut som dyre. Desto flere er lavt priset, sier aksjestrateg Hans Thrane Nielsen i Storebrand.

Hans favoritter er Norsk Hydro NHY, Orkla ORK, Statoil STL og REC.

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DnB Nor Markets har særlig tro på oljerelaterte selskaper.

- En oljepris på over 100 dollar vil være et komfortabelt nivå for norsk oljevirksomhet. Børsen er billig nå, og særlig innen oljesupply er det mange billige og fine aksjer, sier Tunaal til Dagens Næringsliv.

Favorittaksjene er Statoil STL, Aker Solutions AKSO, Seadrill SDRL, EMGS og PGS.

Aksjestrateg Tom Olaf Hammervold i Nordea tror hovedindeksen på Oslo Børs kan nå så høyt som 500 poeng innen nyttår.

- Hvis det ikke kommer en knekk i estimatene vil Oslo Børs ha en betydelig oppside. Med en løsning på kort sikt i Hellas, bedring i makrotall i USA, et oppsving i Japan og en oljepris på 100 til 110 dollar fatet, tror vi børsen har et potensial på 480 til 500, sier Hammervold.

Nordea-strategens favorittaksjer er Aker Solutions AKSO, Yara YAR og Statoil Fuel og Retail.

Sjeføkonom Erlend Lødemel i Arctic Securities tror Børsen ender på mellom 450 og 500 poeng i år, forutsatt at oljeprisen ikke stiger raskt på nytt eller vi ser et bratt oppsving i råvareprisene.

Lødemel anbefaler å kjøpe aksjer i oljerelaterte selskaper i tillegg til Norsk Hydro NHY.

Hogne Tyssøy, porteføljeforvalter i Holbergfondene, sier børsselskapene har levert sterke tall på tross av uroen rundt det makromessige, og tror også på børsoppgang.

Tyssøy har mest tro på Norsk Hydro NHY, Royal Caribbean Cruises RCL og Wilh. Wilhelmsen WWI.

Les også: Her er ekspertenes sommeraksjer

Allværs-metoden eller blå himmel-strategien? Her er kapitalforvalternes taktikk i urolige tider



Spår børsen i 540 (april)

- Et nytt bear-marked har startet (april)

- Børsen skal 20 prosent opp i år (januar)

- Opp mot 750, før neste kræsj
(november 2010)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.