MTG har kjøpt tv-rettighetene til den spanske La Liga og italienske Serie A frem til 2018 for hele Norden.

Rettighetskjøpet omfatter både Sverige, Danmark, Norge og Finland.

MTG har også utvidet sine danske og norske rettigheter til franske Ligue 1 til også å inkludere Finland og Sverige fra begynnelsen av neste sesong.

Nettstedet Kampanje meldte om rettighetskjøpet mandag kveld.

Budfest

Kampen om sportsrettigheter i det nordiske tv-markedet er blitt svært intens etter at amerikanske Discovery Communications, som blant annet eier Eurosport, TVNorge, MAX og FEM -  i sommer sjokkerte alle sine konkurrenter med å kjøpe de internasjonale tv-rettighetene for OL for hele perioden 2018 til 2024 (totalt fire OL) for over 11 milliarder kroner.

Kjøpet var et tydelig tegn på at Discovery mener alvor med sin sportssatsing.

Det har fått konkurrentene i den kommersielle delen av tv-markedet til å bla opp solide summer for å sikre seg tilsvarende innhold å lokke seerne med.

Norsk fotball neste

Neste budrunde er det knyttet ekstra stor spenning til:

Hvem kommer til å strekke seg lengst for å få kontroll over rettighetene til den norske eliteserien for kommende periode?

Det som er sikkert, er at Norges Fotballforbund først kommer på markedet med sin vare etter at potensielle kjøpere allerede har brukt store midler på andre tilbud.

1,65 mrd

Det mest spektakulære rettighetskuppet, var da TV 2 i Norge nylig kjøpte rettighetene til engelsk Premier League-fotball i Norge for perioden 2016-2019.

Prislappen ble svimlende 1,65 milliarder kroner.

I denne runden plukket MTG opp Premier League-rettighetene for de øvrige nordiske landene, altså Sverige, Danmark og Finland.

MTG eier også Champions League-rettighetene i Norden frem til 2018.

Ikke så lett

La Liga, Serie A og Ligue 1 spilles over 38 runder per sesong.

Selger av rettighetene var MP & Silva, som plukket opp de sydeuropeiske toppseriene i håp om å tjene en slant som mellommenn.

En avtale har imidlertid tatt svært lang tid å få på plass, og de første rundene ble derfor vist gratis på nett-tv mens MP & Silva slet for å vekke betalingsviljen hos de nordiske aktørene.

Det er ikke kjent hva prisen ble til slutt, men sportsdirektør Peter Nørrelund i MTG er uansett fornøyd.

- Live dekning uke ut og uke inn av kamper med topplag som Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, AC Milan, Juventus, Inter Milan, Paris Saint-Germain, Monaco og Lyon, med verdensstjerner som Ronaldo, Messi, Neymar, Džeko, Pogba, Zlatan og Cavani kan bare gjøre våre produkter enda mer attraktive for kundene, sier Nørrelund ifølge en pressemelding fra MTG.

Tungt lastet

MTG sitter nå med følgende fotballrettigheter:

  • UEFA Champions League i Sverige, Danmark, Norge og Finland til 2018
  • Engelsk Premier League i Sverige, Danmark og Finland til 2019
  • Spansk La Liga i Sverige, Danmark, Norge og Finland til 2018
  • Italiensk Serie A i Sverige, Danmark, Norge og Finland til 2018
  • Fransk Ligue 1 i Danmark og Norge til 2018, og i Sverige og Finland fra 2016 til 2018
  • Dansk Superliga i Danmark til 2021.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Her er tallet som viser hvor Premier League-gale nordmenn er

«Sitter på gjerdet for å hanke inn gullkalven»

Egmont-redaktør ble årets talent  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.