- Det er som å selge et Munchmaleri, du vet ikke helt hva det er verd før du har det ute, sier megler Knut Rickoff Christensen i Eie Eiendomsmegling til DN.no.

Eneboligen i Taglugnveien 4 B på Nesøya har egen strand. Den er på 322 kvadrat, har 20 rom, seks soverom, stor tomt, fjordutsikt og brygge. Prisen er satt til 42 millioner kroner, noe som gjør den til den nest dyreste boligen i det åpne markedet akkurat nå.

- Tiden vil vise om det er riktig eller gal prising, sier Christensen.

To millioner dyrere over sommeren
Boligen ble lagt ut på nytt i dag, med ny pris. Før sommeren lå boligen ute til 40 millioner, og etter tre annonseringer hadde den bare vekket interessen til to potensielle kjøpere. Nå er prisantydningen 42 millioner kroner.

Christensen legger ikke skjul på at det har vært vanskelig å prise eiendommen.

- Jeg hadde en lang runde med takstmann før vi ble enige om å sette den på 42, sier megleren til DN.no.

Selger kjøpte tomten for 2,55 mill i 1997.

 

Tiden vil vise
Megler og takstmann har blant annet tatt utgangspunkt i at selgeren fikk et bud på 35 millioner kroner for et og et halvt år siden.

- Det er et bedre marked nå, sier Christensen.

Både den generelle prisoppgangen og beliggenheten er tatt med i vurderingen.

- Eiendommene med egen sandstrand på Nesøya er ganske unike. Det finnes ikke så mange av dem, sier Christensen.

To andre eiendommer med privat strand på Nesøya er også til salgs nå, til henholdsvis 36 og 32 millioner kroner. Det er også flere andre strandeiendommer på Nesøya i markedet.

Her kan du sjekke ut disse boligene på Finn.no (ekstern lenke).

Tar tid
Salget av dyre boliger på Nesøya har vært tregt de siste årene.

Ifjor ble nabohuset i Taglugnveien 1 solgt fra Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan til Martin Andresen. Da hadde Reitan brukt over et år på å selge 30-millionersvillaen, en bolig han og konen Monica Tønnesen Reitan ga 18,6 millioner for i 2001.

Les: Reitans luksusvilla endelig solgt og Martin Andresen sikret seg Rema-hus

Hallvard Flatland har gjentatte ganger testet interessen for villaen sin på Nesøya. Helt siden den første gang ble lagt ut for slag i 2007 har prisen vært 25 millioner. Den er fremdeles ikke solgt (se eiendommen på Finn. no ).

- Markedet er stille, og kjøperne bruker god tid på å gå på objekter, forteller Christensen.

- Men vi har satt av et år til salget, så det er ingen hast. Eieren vet at dette er et tregt marked. Vi tar den tiden vi trenger, sier Christensen.

Tvangssalg
I eiendomsregisteret fremgår det at eiendommen selges på tvangssalg.

- Det stemmer det, men dette er et frivillig salg, sier megleren.

Han forklarer at Aurskog sparebank har fått rettslig medhold i at de kan starte tvangssalg.

- Men det er de ikke ute etter, sier Christensen.

Han forteller at selger og banken er i dialog nå.

- Jeg har fått beskjed av alle parter at dette ikke er noe som kommer til å skje på godt over et år. Det er i høyeste grad et frivillig salg.

Les også: Tungsolgt luksus

<b>Selger luksusvilla for 62 millioner</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.