Næringsministeren leverte en ti sider lang skriftlig redegjørelse om VimpelCom-saken til komiteen.

– Det er Stortingets oppgave og ansvar å komme helt til bunns i om Telenor, som et stort statlig selskap, har vært involvert i korrupsjon. Dette brevet svarer ikke på det hovedspørsmålet, sier Kolberg til NTB.

– Det står ikke i brevet at korrupsjon ikke har funnet sted, slår han fast.

Han vil derfor råde kontroll- og konstitusjonskomiteen til å gå videre med saken.

– Da har vi to virkemidler: Vi kan stille ytterligere spørsmål og så gå videre til en påfølgende høring, eller vi kan gå rett til en høring. Det er vår oppgave å sørge for at fakta kommer på bordet, forklarer Kolberg.

Varslet

Allerede i mars fikk Næringsdepartementet vite at Jon Fredrik Baksaas var innkalt til vitneavhør hos Økokrim. Men statsråden visste det ikke før sist onsdag.

– Jeg ble 11. mars kjent med saken og at det hadde vært møter mellom politiet og ansatte i Telenor. Men at dette omfattet Baksaas og andre navngitte personer i Telenor fikk jeg først vite i forrige uke, sier næringsminister Monica Mæland.

Baksaas ble nevnt

I den skriftlige redegjørelsen hun har sendt Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité går det fram at representanter for Telenor i et møte med departementet tre dager senere orienterte om at Baksaas og Arve Johansen var innkalt som vitner. Men disse navnene kommer ikke fram av det skriftlige referatet Mæland fikk fra møtet.

– Det hadde ikke endret vår håndtering av saken om jeg hadde fått vite hvem som hadde vært i møter med politiet, sier hun.

Som forventet

Næringsministeren karakteriserer VimpelCom-etterforskningen som en alvorlig sak under politietterforskning.

– Jeg forholder meg til den informasjonen Telenor har gitt og må gå ut fra at den er dekkende, sier næringsministeren.

Mæland viser til at det den internasjonale etterforskningen som vil avgjøre om de omstridte lisensbetalingene fra VimpelCom til et selskap med nær tilknytning til den usbekiske presidentdatteren er korrupsjon eller ikke.

Les også:

- Ingen garanti for at ulovlige handlinger ikke har funnet sted

Mæland følger Vimpelcom-saken tett

Telenor offentliggjør brev i Vimpelcom-saken

Svensk domstol fryser Vimpelcom-midler

Eva Joly: – Økokrim må etterforske Telenor  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.