Statoil vil i tiden som kommer redusere antallet medarbeidere som er til stede på selskapets anlegg i Algerie etter angrepet forrige uke.

Nedtrappingen gjelder anleggene ved In Salah og In Amenas, samt kontoret ved Hassi Messaoud.

– Dette skjer gradvis over de neste ukene ved at ansatte som returnerer på vanlig måte fra sitt skift, inntil videre ikke blir erstattet, sier Statoils pressekontakt Knut Rostad til NTB.

Han sier selskapet vil følge opp virksomheten ved de to anleggene fra andre steder.

– Sikkerheten for våre ansatte er vår første prioritet, og sammen med BP har vi konkludert med at dette er en riktig beslutning i den nåværende situasjonen. Vi følger situasjonen i Algerie tett, sier Rostad.

Flere raketter ble fredag morgen avfyrt mot In Salah-anlegget. Ingen ble skadd i angrepet, som Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika (AQIM) hevder å ha stått bak. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om saken:

Al-Qaida hevder å stå bak Algerie-angrepet

Statoil: Angrepet mot Krechba-anlegget i Algerie er avklart

Nesten terror-offer igjen

Statoil-anlegg i Algerie angrepet

Har du fått med deg denne?

Skikjørerens verste mareritt
Thomas T. Kleiven har hele livet vært på jakt etter den perfekte snøen. Men midt i en fransk fjellside havnet han i sitt livs verste mareritt.
00:38
Publisert: