De amerikanske børsene steg kraftig onsdag.

- Det er en kombinasjon av forventninger om nye støttetiltak fra Fed og sterk inntjening i flere selskaper som driver markedene, sier David Levy, porteføljeforvalter i Kenjol Capital Management, til CNN.Money .

Stimuli "snart"
Tirsdag viste referatet fra rentemøtet i september at flere av medlemmene i rentekomiteen mener sentralbanken bør iverksette runde nummer to av kvantitative lettelser "snart".

Les: Varmer opp seddelpressen

Tror resultatsesongen blir god
Flere positive overraskelser fra selskapers kvartalsresultater bidro også til å løfte børsene i dag.

Intels omsetningsguiding og JPMorgans resultat var bedre enn konsensusestimatene.

- Det første signalene fra bjellesauene er at resultatsesongen for tredje kvartal kommer til å bli positiv og bidra til å løfte det generelle aksjemarkedet. Den svake veksten vi har sett så langt har ikke hatt en stor negativ påvirkning på disse selskapene, sier markedsstrateg Robert Pavlik i Banyan Partners til Bloomberg News.

Fortsatt finanskrisepreget
Selv om JP Morgan-resultatet var godt over forventningene, påpeker Wall Street Journal at inntektene og utlånene fortsatt preges av finanskrisen, og at både forbrukerne og bedriftskundene betaler tilbake lånene raskere enn banken klarer å gjøre nye utlån.

JP Morgan endte tilslutt ned 1,4 prosent i dag.

Olje-rush etter åpning på dypt vann
Oljerelaterte selskaper fikk et dytt opp etter at Obama-administrasjonen opplyste at boreforbudet på dypvann i Mexicogulfen nå oppheves.

Transocean-aksjen steg tre prosent.

Chevron varslet etter børsslutt i USA tirsdag at resultatet i tredje kvartal blir svakere enn kvartalet før, blant annet som følge av lavere oljepriser, stigende kostnader og svak dollar. Aksjen endte ned 0,2 prosent.

Apple-halleluja
Apple-aksjen endte opp 0,5 prosent til 300,14 dollar, og noteres dermed for første gang over 300 dollar, ifølge Wall Street Journal. Oppturen er nå på over 40 prosent så langt i år, blant annet drevet av iPad-suksessen, ifølge CNN Money.

Les også: Hjemme hos Apple

Råvareprisene opp
Dollaren har svekket seg ytterligere etter at signalene om nye stimuli fra fed kom i går, og den svake dollaren har drevet råvareprisene opp.

Les: Gullrekord nummer 16

Indeksene ved stengetid:

Les også: - Jeg er ultra-bearish på alt

Les gårsdagens USA-kommentar: Ettermiddagsløft på Wall Street (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.