For sekstende gang på bare fem uker når gullprisen et nytt rekordnivå. Onsdag handles gull til 1.370,50 dollar per unse.

Det er gull med levering i desember som nå driver gullprisenn til nye høyder. Prisen økte med 23,80 dollar i dag, en økning på 1,8 prosent på New Yorks råvarebørs, melder Marketwatch.com.

Forrige rekord ble satt på mandag, da var prisen 1.346,70 per unse.

Fed bidrar til prisøkningen
Forventningene om at den amerikanske sentralbanken snart vil iverksette nye kvantitative lettelser har bidratt til å presse prisen på gull og andre metaller opp.

- Så lenge Federal Reserve fortsetter å trykke penger, vil gullprisene bare stige. Hvor høyt de vil gå vet jeg ikke. Men jeg vil fortsette å råde alle ansvarlige mennesker til å investere i en del gull og ha det som kontanter. For sammen med andre edle metaller er gull den eneste trygge valutaen, sa Mark Faber til Bloomberg News i slutten av september.

Les: - Kjøp gull!

Referater fra siste rentemøte i Fed viser at flere av medlemmene i rentekomiteen mener sentralbanken bør iverksette runde nummer to av kvantitative lettelser "snart".

Les: Varmer opp seddelpressen

Oljeprisen stiger også
Også oljeprisen stiger. Prisen på et fat av den amerikanske WTI-oljen er nå 83,03 dollar, opp 1,62 dollar fatet.

Les også:

Slik investerer du i gull
- Jeg er ultra-bearish på alt
Bjellesauene løfter USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.