Statoils konsernsjef Eldar Sætre er klar på at selskapets utbyttepolitikk er godt forankret. Det er ikke den finansielle situasjonen som er problemstillingen.

- Problemstillingen til selskapet er faktisk ikke den finansielle situasjonen. Vi har en gjeldsgrad på 22,4 prosent og en tilfredsstillende finansiell situasjon. Også i et historisk perspektiv, er situasjonen forholdsvis tilfredsstillende, sier Sætre til TDN Finans tirsdag.

Statoil-sjefen forklarer at oljebransjens utfordring ikke mangel på penger, men svak lønnsomhet.

- Av og til tror jeg det er mange som ikke helt ser de økonomiske sammenhengene. Utbyttepolitikken er ikke lagd for å gå opp og ned med oljeprisen, understreker han.

Usikkerhet rundt utbytte

I forkant av kvartalsrapporten og -presentasjonen, var det knyttet spenning til hva konsernledelsen ville kommentere rundt utbyttet.

Enkelte analytikere og investorer har begynt å snakke om risiko for et utbyttekutt, samtidig som konserntillitsvalgt for de YS-organiserte i Statoil kommentere i Dagens Næringsliv mandag at man ønsker en halvering i utbyttenivået.

Sætre understreket imidlertid under dagens presentasjon at utbyttet skal holdes uendret, og at politikken på lang sikt er å øke utbyttenivået i takt med veksten i resultatene.

- Glemmer kronen

Statoil kunngjorde i dagens kvartalsrapport at selskapet endrer presentasjonsvaluta til dollar fra første kvartal 2016, og at utbyttet fra og med andre kvartal 2015 blir i dollar.

Overfor TDN Finans forklarer Sætre at det er nå kun dreier som dollarbeløpet i utbyttet.

- Vi valgte å konvertere på dette tidspunktet over til dollar, og så glemmer vi bare kronen. Utbyttepolitikken er endret på ett punkt, norske kroner er erstattet med dollar, sier han.

Les også på DN.no:

Børsene i Kina stuper videre  

Oljeprisen fortsetter å falle

- Et spillekasino som har gått amok

Se DNTV:

Kjemper for skatteparadis i Europa

Kjemper for skatteparadis i Europa
På en liten flekk land mellom Serbia og Kroatia drømmer noen om å skape sitt liberalistiske paradis.
01:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.