Stolt-Nielsen venter ytterligere press på kjemikalietankratene fremover ettersom flere skip kommer inn i markedet. Volumene er også utfordrende på sikt.

Det sier konsernsjef Niels Stolt-Nielsen til TDN Finans torsdag.

- Vi ser at det er press på kontraktrater og i spotmarkedet. I andre halvdel av 2015 kommer det også inn skip i det segmentet vi opererer i, og det blir en ekstra utfordring, sier Stolt-Nielsen.

Han ser noe bedring i den økonomiske situasjonen i USA og Europa, men knytter store spørsmål til videre etterspørsel fra Kina.

- Jeg tror at fallet i etterspørselen har flatet ut, men tror ikke at denne vil stige nok til å ta høyde for en flåtevekst på over 30 prosent innen utgangen av 2016, legger han til.

Ikke tilstrekkelig

Utfordringen er fremdeles volumene på lengre sikt. For å få en bedring i markedet er ikke volumene tilstrekkelige, mener Stolt-Nielsen.

Selskapet ser heller ikke tegn på tiltakende skraping i markedet.

- Markedet er ikke der ennå, men det kan endre seg. Vi legger til grunn en levetid på 30 år for skip som er i markedet i dag i våre prognoser, sier han.

Han håper at nybygg-aktiviteten vil avta fremover, men ser at selskaper fremdeles får finansiert nybygg.

- Navig8 brukte Ocean Yield til finansiering, det er en dyr måte å gjøre det på. Obligasjonsmarkedet var der for oss, men det vi hører er at det markedet ikke er der for alle slik det var tidligere. Bankene holder allerede igjen.

Liten utfordring

Stolt-Nielsen håper at dette vil begrense nybyggaktiviteten, men sier samtidig at det er mye penger der ute som søker etter avkastning.

- Dessverre har «alle» hittil klart å finne finansiering, også de nasjonale eksportbankene i Asia er aktive fremdeles, sier han.

Innen kjemikalietank ser han ikke private equity selskapene som en stor utfordring ettersom disse har bidratt til konsolidering, snarere enn nybygg.

Stolt-Nielsen gjentar også at han ser muligheter for Stolt-Nielsen når det kommer til det utfordrende markedet, både gjennom konsolidering og time-charter, men at selskapet prioriterer vekst i Stolt Tank Containers og Stolt Terminals.

- Men vi skal opprettholde posisjonen i tankmarkedet, sier han.

 

Les også: Nå kommer krone-smellen

Anmeldere faller for Apple Watch

Gir ikke lån til folk fra Hønefoss

Reitan kutter prisen med 5 mill. på Nesøya-luksus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.