Den britiske regjeringen hadde søndag krisemøte etter flommen som har rammet øyriket.

– Vi vil gjøre alt som for å hjelpe de som er rammet, sa statsminister David Cameron etter søndagens krisemøte. Det er ventet at han vil besøke noen av de flomrammede områdene mandag, skriver BBC.

Han sier at flomsituasjonen er «uten sidestykke».

Spesielt vått er det i Nord-England. I den historiske byen York har elven Ouse igjen gått over sine bredder, og hundrevis av hus er evakuert. Myndighetene meldte søndag at vannstanden var 5,1 meter over normalen og stigende. Den høyeste vannstanden i elven som noen gang er blitt målt er 5,4 meter.

Også andre steder i Nord-England skapte de uvanlig store nedbørsmengdene kaos, blant annet i Leeds der 1.000 hus er blitt oversvømmet og mange gater står under vann. Også Manchester-området er sterkt rammet av flommen.

Det er det særdeles kraftige uværet lørdag som er årsak til flommen. Da falt det opptil 130 millimeter nedbør over det nordlige England. Ifølge meteorolog Alex Deakin i BBC blir det tørt i de flomrammede områdene i starten av uken, men det kan komme mer nedbør fra onsdag.

Også mange steder i Wales og Skottland er rammet av flom. Ifølge avisa Guardian kommer det nå sterk kritikk mot at flomvernet i mange deler av Storbritannia ikke er godt nok.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Over 40 omkommet i uværet i USA

 
Grande: – Oljeministeren lurer folk

Drastisk ordre til 2.100 fabrikker i Beijing