– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– At jeg er et menneske som liker bedre å jobbe sammen med andre enn å sitte alene for meg selv.



– Var det ikke gøy å studere?

– Nei, det var fremmedgjørende, til dels ensomt og lite inspirerende. Jeg synes arbeidslivet er mye morsommere enn studietiden. Det var mer stress å studere enn å være administrerende direktør i Spekter.

– Her er ingen idealisering av studietiden!

– Nei, jeg var russ i Bærum i 1983 og veldig flink jente med gode karakterer. Sånne som meg skulle enten studere jus eller økonomi. Egentlig burde jeg kanskje vurdert nordisk eller språk, men det gikk ikke an i Bærum i 1983, he-he. Så jeg tok det minst kjedelige blant alternativene, og valgte jus.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg har lært mye om ledelse, og om ensomheten i lederjobben. Jeg har også lært mye om at det forskjell på ha rett og å få rett. Og så bruker jeg en del tid på dette med at det er mye som er lov, men er det egentlig klokt i det lange løp?

– Hva skulle du ønske du hadde lært på skolen?

– Jeg kunne generelt ønske at skolen og utdannelsessituasjon hadde større grad av arbeidslivsrelevans både da jeg studerte og nå.

– Hva har du hatt minst bruk for?

– "Obligasjonsrettens almindelige del". Jeg vet at jeg har lest en bok som heter det. Den står i bokhyllen, men jeg må innrømme at jeg ikke har hatt mye bruk for den.

– Hva ville du studert i dag?

– Det er så mange valg, det finnes jo studier i både moteledelse og fitness. Skulle jeg studert i dag ville jeg studert som gjorde at jeg har den jobben jeg har i dag, det er drømmejobben min.

– Er det for mange som er studenter?

– Det er for mange mastergradsstudenter i forhold til hva som blir arbeidslivets behov. Det er å kaste blår i øynene på folk når arbeidsgivere sier det er nødvendig og ønskelig med så mange mastergrader. Det er det slett ikke. Det er viktig å tone ned mastersyken og de andre kreftene som driver ungdommen til å ta høyere utdanning –ellers blir det et stort underskudd på blant annet folk med yrkesrettet utdanning.



Les tidligere Liv og lære-spalter:

Hans Olav Lahlum: Studentbudsjett à la Lahlum

Thina Saltvedt: – Jeg kunne ingenting om olje

Gunnar Bovim: Studentenes sjefslege

Torbjørn Røe Isaksen: – Veldig annerledes enn Beverly Hills 90210

Line Jansrud: Gir prinsesse Diana skylden for studievalget

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet

Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.