Å fokusere på det som gikk galt eller det man ikke får til, og så jobbe knallhardt for å fikse det - det er feil fokus, mener Peter Bregman, som er strategisk rådgiver for toppsjefer og også har skrevet boken "18 Minutes: Find Your Focus, Master Distraction, and Get the Right Things Done".

Allerede fra barndommen er det fokus på det vi gjør feil og ikke det vi gjør riktig, ifølge Bregman.

- Hvis det er noe barna våre ikke fikser, spør vi oss selv hva som gikk galt. Vi ber dem jobbe hardere for å rette det opp - forstå hva som gikk galt, fokusere på det og så fikse det. Men det blir feil å gjøre det på den måten, skriver han i et blogginnlegg på Harvard Business Review.

Han peker på at alle har ulike unike talenter, likes og dislikes og ulike mål her i livet. Og det som må dyrkes er de gode kvalitetene. Å bruke masse tid på å rette opp i svakheter er til en viss grad bortkastet, for den svakheten vil likevel alltid være der, peker Peter Bregman på.

Få ut det fulle potensialet
Både foreldre og sjefer må fokusere på å forbedre de talentene vi allerede har. Med andre ord: Vi må fjerne fokuset fra svakhetene og i stedet styrke de sterke sidene til barna og medarbeiderne våre, mener rådgiveren.

Hans råd til sjefer er å håndplukke de riktige oppgavene til hver enkelt medarbeider. Først da får man ut det fulle potensialet. Sitter man med oppgaver man i utgangspunktet ikke behersker særlig godt, er det like greit å gi disse oppgavene videre til andre og heller rendyrke det hver enkelt er god på. Da vil de blomstre enda mer i jobben sin.

- En organisasjon bør være en plattform for unikt talent, og den bør være fleksibel nok til å la folk være forskjellige. La oss oppmuntre folk til å være svake på noen områder, for ingen kan være fantastisk på alt. Det er bedre at de er fantastisk på noe og ikke gjennomsnittlig i det meste, skriver Peter Bregman.

Les også: - Må ofre noe for å nå til topps

Motivasjonsknep som ikke virker

Dette kjennetegner en god leder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.