Stein Erik Hagen har et klart råd til norsk ungdom:

- Det er viktig at ungdom satser på å få seg utdannelse og kompetanse. Å lære seg et yrke, sier Hagen til DN.no.

Stein Erik Hagen har selv sin utdannelse fra Kjøpmannsinsituttet, som i dag er en del av Handelshøyskolen BI.


(Kilde: Dagens Næringsliv)

Viktige utfordringer
Onsdag gjester han NHOs årskonferanse i Operahuset i Oslo. Årets konferanse har fått tittelen «Læringslivet». I løpet av dagen skal politikere, næringslivsledere og andre samfunnstopper diskutere hvordan kan vi kan redusere frafallet i utdanningsløpet og bidra til god tilgang på kompetent arbeidskraft. I den sammenheng er utviklingen i norsk økonomi et sentralt tema. Mange frykter at veksten er i ferd med å slakke av.

Hagen understreker at han er forsiktig med å uttale seg om slike spørsmål. Samtidig kan han peke på noen utfordringer han tror blir viktig i tiden fremover.

- Det er en sterk internasjonal konkurranse. Norge har et for høyt kostnadsnivå. Det sier seg selv at vi vil merke dette etter hvert. Det korte bildet er en ting, men jeg tror det er viktig at vi får et moderat lønnsoppgjør. At vi får kostnadsveksten under kontroll, sier Hagen og fortsetter:

- I det lange bildet tror jeg temaet som blir tatt opp her i dag, økt utdanning og økt kompetanse, blir viktig. At vi får flere og flere inn i arbeidslivet.

- Å trygge arbeidsplasser
Orkla har de siste årene slitt med skuffende resultater og en organisk vekst under målet.

- Hvor viktig er lønnsoppgjøret for Orkla?

- Generelt er det viktig at vi får et moderat lønnsoppgjør. Det er viktig for Orkla og alle andre norske bedrifter. Å trygge arbeidsplassene, er viktig for norsk næringsliv og norske arbeidstakere – for hele samfunnet vårt, svarer Hagen.

Orkla-styrelederen leter i disse dager etter en ny toppsjef i Orkla. I slutten av forrige uke ble det kjent at Åge Korsvold trekker seg fra toppjobben.

- Hvordan går jakten?

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer Hagen.

LES MER FRA NHO-KONFERANSEN:

Hydro-sjefen frykter norske lønninger

- Min visjon er å gjøre læreryrket til et drømmeyrke

Vil gi realfagsstudenter mer stipend

Nå er Norges maktelite samlet

Alt om NHOs årskonferanse (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.