Med en bachelorgrad i «Counseling Psychology» fra det ikke-eksisterende universitetet Rochville University, forsøkte denne søkeren å svindle seg inn på et masterprogram ved UiO:

 Bakmennene bak denne og flere andre «Diploma mills» ble i april i fjor dømt til å betale over 130 millioner kroner i erstatninger av en domstol i Texas. Ifølge domstolen i Texas drives hele operasjonen fra en leilighet i Pakistan.

På «universitetets» egne nettsider tilbys du alt fra bachelorgrader til doktorgrader i de fleste fagområder. I realiteten er dette et uakkreditert svindeluniversitet som tilbyr diplomer for flere tusen kroner.Les hovedsaken her: Her avsløres dokumentfalsknerne

Milliardindustri
Falske utdanningspapirer er blitt en milliardindustri på verdensbasis. Eksperter regner med at produksjon ved såkalte ”diploma mills” (se faktaboks) drar inn nærmere tre milliarder kroner årlig.

Universitetet i Oslo (UiO) er Norges største utdanningsinstitusjon, og har allerede avslørt flere tilfeller av forfalsket dokumentasjon til årets opptak.

- Vi har så langt i år bekreftet forfalskning i seks saker, og vi har sterk mistanke i ytterligere ti-femten saker i de internasjonale opptakene, sier studiedirektør Monica Bakken i en e-post til DN.no.

Flere tilfeller av falske engelsktester, dokumenter fra falske læresteder, og endret eller fullstendig forfalsket dokumentasjon fra legitime læresteder er allerede oppdaget.

LES OGSÅ: Google vil kneble barneporno

Giske frykter for norske bedrifter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.