Dårlige mattekunnskaper får skylden for høyt frafall ved ingeniørutdanningene.

Det skriver studentavisen Studvest.

Ved Høgskolen i Oslo og Akershus hadde bare 43 prosent av ingeniørstudentene fullført tre år etter de begynte. Ved Høgskolen i Bergen (HiB) fullførte litt over halvparten på normert tid.

- For dårlig i matte
Konstituert dekan ved Avdeling for ingeniørutdanning ved HiB, Håkan Helstrup sier mange av studentene har lært for lite matte på videregående.

– De er ikke dårligere enn de var i forfjor, men det er uomtvistelig at det har blitt dårligere enn det var for 15 år siden, sier Helstrup til Studvest.

Å få flere ingeniører ut i et gunstig arbeidsmarked har vært prioritert fra både de rødgrønne og de blå-blå. Men selv om unge motiveres inn til studiene er det altså stor sjanse for at de ikke kommer ut som ingeniører.

I følge Statistisk sentralbyrå har 42 prosent av ingeniørstudentene i Norge ikke fullført utdanningen innen ti år, og bare 55 prosent gjennomfører på normert tid.

Les også: Fremtidens arbeidsmarked: Her blir det kamp om jobbene

Mer penger
Hos bransjeforeningen NITO tror de dårlig informasjon er hovedårsaken til det store frafallet.

– Dagens finansieringsmodell gir et insentiv til å ta inn flere studenter i påvente av at noen skal falle fra. Den overbookingen kan bli så stor at folk slutter fordi det er liten plass, mange i klassen og lang avstand til foreleser, sier Jan Gunnar Ludvigsen, fagansvarlig i studentorganisasjonen til Nito, til Studvest.

Les også:

- Disse studentene har nesten sluttet å søke jobb, så attraktive er de

Blogget for 2,8 millioner i fjor

Annenhver ingeniørspire mangler studieplass

Flyr inn oljestudenter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.