Oljeselskapet DNO International stiger markert onsdag etter at selskapet varsler at det vil iverksette et tilbakekjøpspram på et tidspunkt etter resultatfremleggelsen 17. august. Styreformannen grunngir dette med at aksjene er underpriset.

- Gitt det pågående nedsalget og store fall i det globale aksjemarkedet, har vi besluttet å investere tilgjengelig kapital for å kapitalisere på underprisingen av selskapets aksjer, sier styreformann Bijan Mossavar-Rahman i DNO.




















Kilde: Dagens Næringsliv

Det ble det innført pause i handelen med DNO-aksjen i forbindelse med meldingen, men den inneholdt ingen avkl#229er rundt den pågående diskusjonene om en fusjon med Rak Petroleum.

Ikke i mål
DNO International og Rak Petroleum har tidligere blitt enige om å fusjonere Raks virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika inn som et datterselskap i DNO.

Ifølge tidligere meldinger vil en fusjon mellom DNO og Rak skje ved at DNO International vil utstede nye aksjer til Rak. Aksjene vil ha en pris på mellom 8,25 og 10,00 kroner, som priser Raks virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika på mellom 250 og 300 millioner dollar, tilsvarende mellom 1,3 og 1,6 milliarder norske kroner. Nøyaktig bytteforhold er ennå ikke avklart, og diskusjonene omkring dette tilspisset seg ytterligere etter at DNO betydelig oppjusterte reserveansagene.

Les også: DNO bekrefter gigantisk oljefelt i Irak

Flere eksperter pekte på at fusjonen fremstod som mindre attraktiv for DNO-aksjonærene etter dette.

Rak står for Ras Al-Khaimah som er det nordligste emiratet i De syv forente arabiske emirater. Hovedaksjonær i selskapet er emiratets overhode sjeik Saqr bin Muhammad al-Qasimi. Rak eier 30 prosent i DNO og har vært hovedaksjonær siden 2009. DNO-styreformannen eier selv rundt 5 prosent av Rak.

Børspausen ble innført kl. 09.02 og opphevet kl. 09.28.

DNO er opp 14,18 prosent til 4,55 kroner.

Les også:
- Fusjonen ser mindre attraktiv ut for DNO
- Helt avgjørende for verdien på DNO
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.