Jostein Sørvoll (67), styreleder i Protector Forsikring, solgte 700.000 aksjer i selskapet til en kurs på 76 kroner per aksje gjennom sitt selskap Alsøy InvestAS, ifølge en børsmelding onsdag.

Det gjør at styrelederen, som startet selskapet i 2004, innkasserer over 53 millioner kroner etter aksjesalget.

- Jeg har hatt aksjene siden 2004. Det er ikke fordi jeg trenger pengene eller ser noe negativt i Protector Forsikring at jeg selger nå, sier Sørvoll til DN onsdag.

Protector Forsikring ble notert på Oslo Børs i 2007, og har siden den gang hatt en eventyrlig kursutvikling på Oslo Børs. Siden slutten av 2011 er aksjen opp over 800 prosent.

Selskapet tilbyr skadeforsikring til bedrifter og offentlig sektor i Norden. Selskapets premieinntekter i 2015 var 2,8 milliarder kroner, som utgjorde en vekst på 20 prosent fra året før.

- Ikke sunt

- Jeg har aldri tjent noe særlig andre penger enn de som er generert fra Protector. Jeg har hatt 95 prosent av alle aktiva i ett og samme selskap. Det er ikke sunt, og for en mann på 67 er ikke det noe vits, sier Sørvoll.

Sørvoll sitter igjen med omlag én million aksjer i selskapet etter salget, som etter samme kurs er verdt omtrent 76 millioner kroner.

- Jeg har fortsatt tro på Protector forsikring fremover. Det har vært en fantastisk reise, og jeg har tenkt å være med videre, sier han til DN.

Til DN sier Sørvoll at han ikke har lagt noen planer for hva han skal gjøre med pengene.

- Poenget med salget er at det er en mer fornuftig eksponering. Vi pensjonister må jo rydde litt opp i sitt bo også, og det er det jeg gjør nå, legger 67-åringen til.

«Derfor gründere blir rike»

I mars 2014 solgte Sørvoll også aksjer i selskapet, den gang for nær 24 millioner kroner etter et sterkt børsår.

- Etter at jeg solgte den gang doblet kursen seg etter et år. Jeg får bare håpe det samme skjer denne gangen, ler Protector-gründeren.

Han har nå solgt aksjer i selskapet for 77 millioner kroner de siste årene, og sitter på aksjeverdier i Protector på omtrent like mye som dette igjen. Han forteller at han i mange år puttet alle sparepengene sine i selskapet.

-  Alle gründere satser jo det de kan, og det er derfor gründere blir rike. Det er fordi de satser alt på en ting, sier han.

- Men det er også grunnen til at mange gründere ikke blir rike, legger han til.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Nytt forsøk på selge 40 millioners hytte i Blindleia

Uber stopper omstridt tjeneste i Sverige - fortsetter i Norge

Overbeviste investorene og stakk av med 1,3 millioner kroner  

Revidert nasjonalbudsjett:

Har 800 mill. på konto dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:
Hysterisk gateracer
Ford Focus RS setter spor på asfalten og i sjelen.
01:25
Publisert:

- Høres ut som en kjempesatsing, men...
DN-kommentator Kjetil B. Alstadheim om Siv Jensens stadige tapping av mer oljepenger.
01:35
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hvor høye må lederlønningene bli før Oljefondet sier stopp? Dette fikk vi ikke svar på i Telenors Vimpelcom-rapport. Og Terje Erikstad har tatt en reise tilbake til 1980-tallet for å gi svaret på hvorfor det ikke blir full krise denne gangen. &lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt;&lt;em&gt;DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg &lt;a href="https://www.dn.no/kundeservice/min-side#nyhetsbrev"&gt;her&lt;/a&gt;.&lt;/em&gt;&lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="paid"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="fbfeed"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Protector_Forsikring" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</em></p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.