Nok en gang slipper Mercedes selv "spionbilder" av en kommende nyhet.

Nå avslører de jo ikke så mye vi ikke vet fra før, men uansett her er altså de første offisielle bildene av roadster-utgaven av SLS AMG.

Store bilder:

Bilen mister altså taket, og i sammen slengen noe av sitt særpreg, ettersom de takhengslede måkevingedørene ikke har noe tak å hengsle seg fast i lenger. SLS-kunder blir en hodepine fattigere da i hvert fall vår erf#229 fra testkjøringen av SLS AMG i fjor vår var at det var fort gjort å skalle i de noe lave dørene.

Les test av SLS AMG: Das Beste

Hårføner
Akkurat som i versjonen med tak, sitter den sterke V8-eren på 6,2 liter under det langstrakte panseret. Ytelsene er fremdeles på 571 hestekrefter og 650 Newtonmeter i dreiemoment. Toppfarten er elektronisk begrenset til 317 km/t, også med taket nede! Null til 100 km/t går på 3,8 sekunder.

Taket kan betjenes i hastigheter opp til 50 km/t, en operasjon som tar 11 sekunder. Ettersom det trenger ekstra plass bak, og mangelen på tak fører til behov for ekstra avstiving av karroseriet, er den gigantiske hattehylla fra coupè-versjonen borte, og erstattet av et tverr-element som skal stive opp bilen. Dermed må også subwooferen fra Bang & Olufsen plasseres annerledes.

Les også test av konkurrenten Audi R8 V10 Spyder: Audis sommerdrøm

Roadsterens karroseri veier til tross for mer oppstiving kun to kilo mer enn coupèens.

Høstdebut
Som mange av bildene indikerer er Mercedes i gang med omfattende testing av forskjellige scenarier før bilen skal ut på markedet. Det være seg lekkasjer i stoff-taket eller ulyder ved risting.

Bilen debuterer under bilutstillingen i Frankfurt i september. Prisen her til lands blir nok enda litt mer enn coupèens startpris på drøye 2,9 millioner kroner.

DN.no kommer om kort tid med test av den "folkelige SLS": den helt nye Mercedes SLK. Følg med.

Les også vår test av den elektriske SLS AMG: Elektrisk superstjerne

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.