Det suksessrike hedgefondet SAC Capital Advisors er under hardt press i USA, der etterforskningsmyndighetene driver klappjakt på gründer og toppsjef Steve A. Cohen.

Stålsetter seg for masseflukt
Mistanken om at fondet skal ha drevet med innsidehandel og at toppledelsen kan ha visst eller vært involvert, har tiltatt i styrke etter en rekke siktelser mot tidligere ansatte, som også skal ha fått tilbud om å vitne mot sin tidligere sjef.

Det foreligger likevel ingen bevis mot ledelsen, som sålangt har gått klar av rettsprosessene.

Anklagene gjør imidlertid at fondet belager sine ansatte og forretningspartnere på at investorene kan komme til å trekke ut én milliard dollar, nær 17 prosent av midlene som fondet forvalter for eksterne investorer, ifølge The Wall Street Journal.

«Det er for tidlig å spekulere i konsekvensene. Investorene trenger ikke bestemme seg før neste måned», sier en talsperson til avisen.

Etappevis tilbakebetaling
Ifølge avisen er Titan Advisors, den franske banken Societe Generales kapitalforvaltningsarm Lyxor og pensjonsfond forvaltet av Citigroup-underbruk blant investorer som allerede har varslet tilbakekalling av enkelte midler.

Selv om investorene skulle tilbakekalle alle sine midler, vil de kun motta disse i omganger á 25 prosent hver tredje måned, opplyser ikke-navngitte kilder i SAC til WSJ.

Det betyr at SAC venter at minst 250 millioner dollar kan bli tilbakekalt ved utgangen av mars. Siden SAC forvalter såpass mye av sine egne midler ventes de store uttakene ikke å være skjebnebringende for fondet.

Øker bonusen
SAC forvalter omkring 14 milliarder dollar, og har vært et av de mest suksessrike fondene i verden de siste tyve årene, med en årlig avkastning på 30 prosent i snitt siden oppstarten i 1992.

Rundt 6 milliarder er eksterne midler, mens øvrige tilhører Steve Cohen selv og ansatte. Og suksessen har gjort at fondet har kunne kreve skyhøye honorarer.

Fondet har også økt bonusen til sine forvaltere med tre prosentpoeng for 2013, for å sikre at flinke folk blir værende. Samtidig legges Chicago-kontoret ned.

Les også:
<b>HEDGEFOND-MILLIARDÆR: Fikk 11 år i fengsel for innsidehande</b>l

<b>TOPPSJEFEN I GOLDMAN SACHS: Han lot forretningspartneren få en åpen linje til styrerommet </b>

<b>ADVOKAT OG MEGLER GIKK I FELLEN: Fikk USAs strengste innsidedom</b>

<b>Konsulentfirma forvalter 33 milliarder for sine partnere</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.