For et drøyt år siden viste BMW sin oppsiktsvekkende fremtidsvisjon under bilutstillingen i Frankfurt med konseptbilen Vision EfficientDynamics.

Les også: Her er din neste BMW

Bilen høstet massiv oppmerksomhet for sin design, ytelser og effektive drivlinje. Nå har BMW tatt et skritt nærmere produksjon av bilen, ved å presentere en fullt kjørbar bil basert på konseptstudien.

Bilen er ikke mer enn 124 centimeter høy og er en såkalt 2+2-seter. Karakteristiske vingedører skal gjøre det lett å sette seg både foran og bak.

 

Dieselhybrid
Motorkombinasjonen står i stil til bilens utseende, en tresylindret turbodieselmotor kombinert med to elektriske motorer gir en samlet effekt på 328 hestekrefter. Null til 100 km/t går unna på 4,8 sekunder. Tross disse sportsbilytelsene forbruker bilen kun 0,37 liter på mila, og slipper ut 99 gram CO2 per kilometer.

Ikke nok med at det er en hybridmodell, men batteriene kan lades via strømnettet i løpet av to og en halv time. Da får bilen en utslippsfri rekkevidde på fem mil. Kombinert med dieseltanken på 24 liter har bilen en total rekkevidde på 70 mil.

Bilen skal komme i produksjon i 2013, og er et ledd i BMWs overordnede planer om å selge to millioner biler årlig innen 2020, fra dagens 1,4 millioner, skriver bransjebladet Automotive News.

Les også: BMW med flere hybrider

BMW har allerede nå to hybridbiler på markedet, en i 7-serien og en X6 med hybrid drivlinje.

Porsche kommer også
En annen superhybrid som er meldt klar for produksjon er den oppsiktsvekkende Porsche 918 Spyder som debuterte i Geneve i mars i år.

Les også: Snakker om Porsche!

Bilen er den første plug in-hybriden fra Porsche, som også nylig har startet salget av suven Cayenne i hybrid-versjon.

 

918 Spyder blir en skikkelig superbil med en midtmontert V8-motor på 500 hestekrefter, samt tre elektriske motorer på til sammen 218 hestekrefter. Det gir en akselerasjonstid fra null til 100 km/t på kun 3,2 sekunder og en toppfart på over 320 km/t. Forbruket skal ikke være mer enn 0,3 liter på mila, noe som gir et CO2-utslipp på 70 gram per kilometer.

I sommer ble det klart at bilen settes i begrenset produksjon etter at flere tusen kjøpelystne interessenter hadde meldt seg.

Se video av blant annet Porschen her:

Taxi-hybrid?
Også Mercedes-Benz kommer med flere hybrider. I tillegg til den allerede eksisterende S-klassen, skal hybridversjoner av E- og C-klassen etterhvert ut på markedet.

Produsenten har ingen planer om noen hybrid sportsbil, med en elektrisk versjon av superbilen SLS er planlagt og kommer kanskje på markedet i 2013, melder Automotive News.

Det er bare å glede seg, DN.no var så heldige og fikk prøve en prototype av bilen tidligere i år.

Les mer her: Prøvekjørt: Elektrisk superstjerne eller se video:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.