Selv om Apples lesebrett iPad har vært i salg i andre land i et halvt års tid, er den enda ikke å finne i norske butikkhyller. Men mandag kveld er det ifølge ryktene bare timer igjen til salget formelt åpnes også for nordmenn.

Les også: Starter iPad-salget ved midnatt

Formelt, fordi mange nordmenn allerede går rundt med den mye omtalte lesetavlen - kjøpt i utlandet.

Likevel vil salgsstarten i Norge trolig føre til at mange stiller seg i kø i butikkene - og at iPaden blir å finne under mange norske juletrær i år.

Men ikke alle lar seg rive med av hypen.

Venter heller til over nyttår
Stian Slotterøy Johnsen er en mer enn gjennomsnittet teknologiinteressert mann - med en ikke ubetydelig forkjærlighet for Apples produkter.

- Selv om jeg ikke har iPad ennå, stiller jeg meg ikke i kø i morgen. Det er dumt å bruke så mye penger på den nå, sier han til DN.no mandag kveld.

Årsaken til den manglende entusiasmen for produktet "alle snakker om", kommer frem på en melding han sendt ut på det sosiale mediet Twitter mandag kveld:

«Lurer på om iPad 1 blir en salgssuksess i Norge, eller om folk er smarte og venter på versjon 2» spør han.

Johnsen har prøvd iPad og er ikke i tvil om at han ønsker seg en. Men tavlen blir dyr i Norge - minst 4.000 kroner, sannsynligvis mer - selv om prisen som så mye annet holdes hemmelig til det siste.

- Den neste versjonen vil vil trolig ikke koste så mye mer, mener han.

- Men du vet jo ikke når den kommer?

- Det blir jo bare spekulasjoner. Men vanligvis kommer Apple med et nytt produkt hvert år. Denne versjonen ble produsert ganske tidlig i år, så jeg tror versjon to kommer rett over nyttår. Men ikke før, for de ønsker ikke å ødelegge julesalget av den første, sier Johnsen.

Fem nye funksjoner
En ny versjon av iPad vil trolig inneholde temmelig mange funksjoner og forbedringer i forhold til den første. Nettstedet digitimes.com siterte fredag en kinesiskspråklig avis, på lekkasjer fra landets iPad-fabrikker.

Ifølge avisen, Economy Daily News, vil den nye versjonen få fem nye funksjoner. Video-telefon med kamera på begge sider, tynnere glass, USB-port som tillater å koble til andre produkter, bedre skjerm som gjør den mer behagelig å lese på (Retina Display), og såkalt 3-axis gyroscopes som vil forbedre spillopplevelsen.

Stian Slotterøy Johnsen står for at han mener de smarteste venter med å kjøpe iPad, til den nye kommer, heller enn å stille seg i kø nå.

- Jeg tror de mest ivrige i Norge allerede har skaffet seg den fra før, mener han.

Han erkjenner samtidig at det kan bli vanskelig å se "alle andre" få iPad rundt seg, dersom det varer og rekker før den nye kommer.

- Jeg tror jeg skal klare å vente. Jeg får klare meg med iPhonen min så lenge, ler han.

Les også: iPad-prisene spriker

<b>- Ja, ja, ja, det er en businessdings</b>

Diskutér saken under. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.