I dag meldte amerikansk politi at de har fanget mannen bak nettsiden Silk Road, hvor det har vært mulig å bestille alt fra prostituerte og narkotika til leiemordere. I forbindelse med stengningen av nettsiden har politiet gjort beslag av 3,6 millioner dollar i den virtuelle valutaen Bitcoin, skriver BBC.

Bitcoin er ikke godkjent valuta i noe land, men har likevel vært en populær betalingsform på nettet den siste tiden.

Faller
Etter at nyheten om Silk Road sprakk sank prisen på Bitcoin raskt, ifølge BBC.

Før arrestasjonen av Silk Road-sjef Ross Ulbricht var prisen på Bitcoin 250 dollar, kort tid etter arrestasjonen hadde verdien falt til 110 dollar, før den klatret noe oppover igjen til 123 dollar.

Mister troen
«Når det er et stort beslag det er snakk om kommer det til å gjøre folk litt mer redde for å investere», sier sikkerhetsekspert Rik Freguson i Micro Trend til BBC.

Han tror at investorene nå har blitt mer skeptiske til å investere i Bitcoin, han tror også denne trenden vil fortsette.

«Tanken på at politiet kanskje ville gjøre valutaen ulovlig, eller stenge siden var nok avskrekkende for mange», sier Ferguson til BBC.

På nettsiden Silk Road var Bitcoin den eneste godkjente betalingsformen. Årsaken til dette er muligens at det er lettere å skjule sporene sine når en benytter seg av virtuel valuta.

Les også:
Fulgte folk med mobilovervåkning
Slik sikrer du deg mot hackere
Google må betale millionbøter (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.